Cei ce de-abia așteaptă să se puie zăpada ca să se poată da cu sania cum se cuvine pe dealul Cociocului nu au cum să vadă asta; ba nici cei ce se zgîiesc de peste lac, decît dacă-s atenți și-au ochii buni: e vorba de „50”-ul săpat în pămînt.
Și-așa, de-abia se mai ghicește – anii ce-au trecut peste șănțulețele unde fuseseră plantate flori în forma numărului amintit le-au nivelat…
Cu ce ocazie să se fi făcut treaba asta? Ce aniversare de 50 de ani să fi serbat comuniștii, aici în parcul Tineretului? Oricum, e ceva vechi, vechi.
Nu-mi vine în cap decât aniversarea a 50 de ani de la crearea P.C.R.(1921-1971)…La acel an-1971-structura parcului era destul de clar definită.
La asta mă gîndeam și eu, alte aniversări jubiliare mari nu-mi trec prin minte. Cu siguranță era pus așa frumos ca să se vadă cumva și de pe pod (podul ce duce spre Polivalentă, deși sala nu era încă gata-n ’71).
Ce mult e de-atunci….
50 de ani de la “revolutia din octombrie” – 1967? Ca aniversarile glorioase ale “tovarasului” nu s-au intamplat pana prin anii ’80, cand respectivul trecuse deja binisor de 60.
Cred ca cel mai probabil este ce spune Ando.Din ce am vazut eu in vara lui 70 (sau 71 ?) se tragea tare cu gredere , buldozere ,tractoare , etc cu partea asta de parc ,dinspre Belu , restul fiind aproape gata.Si probabil s-a gandit vreun baiat cu limba lunga din CC sau primarie sa dedice inaugurarea parcului celei de-a 50a aniversari a partidului (Ceasca tocmai punea bazele cultului personalitatii sale prin vizita din Corea si celebrele sale teze din toamna si ‘ierea’ ocupat).
67 prea devreme, parcul nu era gata acolo, 71 plauzibil: fusese aniversare mare. Curios, până la Revoluție am văzut miliarde de lozinci, mii de prime pagini de Scîntei, almanahuri șamd, dar nu-mi mai aduc aminte mare lucru de ele..