despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Adevăratele pericole din „Orășelul copiilor”

Anul trecut Primăria Sectorului 4 a închis – peste vară – tiribombele din „Orășelul Copiilor”. Existau temeri c-ar fi periculoase. Au fost repornite pur și simplu, fără a se schimba ori îmbunătăți ceva la ele.

Dar în acest parc unde vin copiii pericolul nu vine decît de la parc în sine, nu de la niște operatori particulari. Priviți cu atenție aici:

Locurile de joacă și aparatele pentru exerciții fizice sînt ale parcului, aduse și neîngrijite de Primăria de sector. Mai priviți și-aici:

Plăci de gresie care se desprind și cad; de unde? – de sus, de unde mama naibii!

Toate pericolele astea sînt la doi pași de copii. Și de toate pericolele astea nu-i altcineva vinovat decît Primăria Sectorului 4.

5 comments to Adevăratele pericole din „Orășelul copiilor”

 • Dacă astea sunt pericole, înseamnă că nu şti cum arătau locurile de joacă pe la mijlocul anilor ’90 🙂

 • MARIVS

  Pai cu alde Piedone si Baluta ce sa ceri?

 • Dan

  Placarea cu gresie sau marmura la exterior a fost si este in continuare o tampenie profunda la nivelul tarii noastre din cauza ciclurilor de inghet/dezghet. Sigur, pentru unii asta e conceptia luxului: vezi si cladirile construite la sfarsitul anilor ’90 (sedii de banci, de companii de stat etc), cele in stil deja clasic cu “brau” de marmura sub geamurile fumurii de la strada. Sau cazurile aproape penale, cu gresie lucioasa pe scarile de acces, unde cate o placa sparta poate, in anumite cazuri, sa te salveze de fapt de la vreo fractura…

 • hm

  La ce neam de faianțari ai zice că sîntem… din păcate, placările începuseră să se facă cu curul încă de prin anii 80.

  Altfel, nu prea-mi vine să iau în rîs lipsurile obiective pe linie de „safety”

 • Dan

  Eu observ lipsuri pe un plan mai general, cel al intretinerii de zi cu zi. Se investesc si se comisioneaza sume uriase de bani pe lucruri care ne iau ochii cateva zile sau poate 1-2 ani; ulterior acestea se degradeaza practic nebagate de seama. Ma uitam la statia lui 1 de pe pod de la Basarab, la cata mizerie s-a pus pe placile alea de plastic transparent.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>