despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

„smart street”

… atît de mult ne mai plac conceptele! Mai ales cînd sîntem o companie mare, cu idei… cu inițiative… cu gânduri mari…

De mult ce ne păsa de „parcarea inteligentă”… ne-am pus reclama în așa fel încât să ocupăm un loc de parcare.

E vorba de parcarea unui parc, care în weekend este cu adevărat plină: locul acela ocupat cu reclamă contează pentru o familie.

12 comments to „smart street”

 • Ando

  Mă gândesc că or fi plătit ceva taxă de publicitate pentru locul ăla ?

 • hm

  așa ar fi normal. Să menționăm că aceea e o parcare gratuită pentru cei ce vin în parc

 • Poate e un motiv de a descuraja poporul să vină cu maşina în parc.

 • hm

  … ar fi mai înțelept ca oamenii să poată veni-n parcul ăla din cartierele nu foarte îndepărtate folosind legături bune și rapide de suprafață ale transportului public.

 • Dan

  Problema e simpla: daca vii cu copiii la parc, aproape obligatoriu vii cu masina. Ca pana la o anumita varsta copilul se tine in (sau pe langa) carucior, apoi cu trotineta sau cu bicicleta. Cand “scapi” de accesoriile greu transportabile altfel decat cu masina, copilul e suficient de mare incat sa nu mai fie tentat de locul de joaca de la parc.

 • Eu când eram mic eram dus de ai mei în Herăstrău cu 41 şi în Orăşelul Copiilor cu 173. Şi nu mă supăram nici eu, nu se supărau nici ai mei. În schimb, verii mei au văzut prima dată tramvaiul pe interior când au intrat la liceu şi au trebuit să îl folosească pentru a ajunge acolo…

  E o problemă de mentalitate. Maşina e simbolul statutului social. Cum să duci copiii în parc cu tramvaiul? Ce vor zice ceilalţi copii? Ce vor zice ceilalţi părinţi? Păi tramvaiul e pentru sărăntoci, e pentru cei care nu îşi permit o maşină.
  Nu mai zic ce ar ieşi dacă duci copiii cu bicicleta.

  Poza de mai sus cred că e din Parcul Tineretului… păi parcul ăsta e super-mega-accesibil, are 2 staţii de metrou (Tineretului şi Brâncoveanu), mai multe trasee de tramvai şi autobuz (1, 7, 11, 25, 141, 173, 232, 312, 313, 323, 381, 611), iar dacă transportul în comun e sub nivelul tău, poţi oricând să iei un taxi (sau, dacă eşti hipster, un taxi pirat gen Uber).

 • Dan

  Si eu am fost dus la parc cu troleul sau cu tramvaiul – sau, mai simplu, pe jos. Copil fiind poate eram si mai usor de gestionat si de inregimentat decat cei de acum, “dresat” fiind din familie si din comunitate cu ajutorul metodelor clasice parintesti. Vremurile insa s-au schimbat; oamenii s-au schimbat.

 • hm

  asta cu enumerarea mijloacelor de transport e „două la prefectură și două la școala de fete”.
  Timpul nu e o resursă nesfîrșită, dacă e să pierzi dumineca peste juma’ de oră cu familia schimbînd și așteptînd prin stații doar ca să TE DUCI într-un parc aflat la patru kilometri.

 • George

  Ca “posesor” de bebelus pot spune ca transportul public nu este o varianta atat de rea cand vine vorba de plimbare cu caruciorul pana in parc. Cu anumite amendamente : sa nu mergi la ore de varf, sa fie prezenti ambii parinti si sa nu fie prea frig afara. Cat a fost cald, ne-am plimbat baietelul cu tramvaiul si autobuzul in Bucuresti, Ploiesti si Brasov si a fost OK. Am noroc, desigur, ca mamica nu tine la “statutul social” si folosim masina doar atunci cand nu avem timp de irosit.

  Ma sperie putin ideea ca s-ar putea sa fie nevoie sa ma “adaptez” la “conventiile sociale” si copilul sa-mi fie considerat un “saracan” iar eu, “tata denaturat”, ca nu-l duc cu masina la scoala. Asta si datorita faptului ca mergeam din clasa a 5-a din Margeanului la liceul Cosbuc de langa Foisor si m-am obisnuit cu drumurile lungi si autobuzele hiper-aglomerate. Da, erau vremuri cand masinile personale erau putine, transportul public fiind baza. In 139 abia te urcai, de cele mai multe ori, iar 226…pai cei de la statia “Nabucului”, prima dupa 13 Septembrie, mai degraba o luau pe jos pana la Razoare de unde aveau mai multe variante pana in centru. Din clasa a 7-a am descoperit varianta mult mai buna cu 32 + mers pe jos pana la Sfanta Vineri + 14/33.

  Clar, timpurile se schimba si nu imi voi dori sa-mi vaduvesc copilul de beneficiile timpurilor pe care le va trai, doar ca eu am trait bine-mersi fara ele. Tot ce imi doresc, insa, este sa nu strambe din nas cand vom merge cu tramvaiul in loc de masina personala sau cand ii voi cumpara Allview in loc de iPhone.

 • hm

  mereu va fi un iphone mai scump decît al tău, cînd te uiți la astea. Și mai ales cînd crezi că ce și cît ai e totul.
  Contează să ai. Contează la fel de mult să fii natural cu ce ai însă.

 • George

  Indiferent cat educi copilul intr-o anumita directie, o data ce iese din casa va fi inevitabil influentat de colegii de scoala si de modul in care vede ca se intampla lucrurile in “societate”. Si cred ca e al naibii de greu, ca parinte, sa-i explici ca lucrurile scumpe si “statutul social” nu te fac un om mai bun. Eu nu-mi amintesc sa-mi fi judecat parintii ca erau unii in clasa mea cu 486 sau chiar Pentium si ca eu aveam doar un HC 2000 ICE Felix. Dar astazi prejudecatile sunt mult amplificate fata de acum 20 de ani. In fine, mai am cativa ani si voi afla cum este. Mergem inainte!

 • hm

  Din ce văd, nu doar ăi cu bani strică treaba, ci parveniții frustrați care jinduie la ei…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>