despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Caru’ cu Bere: Restaurantul destept

O buna parte din meritul pentru mancarea buna, servirea corecta si atmosfera suportabila din majoritatea restaurantelor de azi se datoreaza unui lant ce-a-nceput sa fiinteze cu aproape 10 ani in urma.

Se numeste La Mama, si de cand a fost clar ca stilul lui merge, a fost urmat, imbunatatit si depasit.
Cred ca stiti cam ce vreau sa zic: locuri curate, cu dever, cu portii mari, cu preturi mai degraba indreptatite-si cam atat. La Mama nu mai e chiar ce-a fost, dar dupa el, cum ziceam, au venit lucruri bune. Unul dintre ele e City Grill, un concept ce s-a dezvoltat cu pasi repezi, si care acum trage in tot ce misca-nu gasesti zona noua de birouri fara unul pe-aproape.

In plus, s-a extins si altfel: iata, de ceva vreme au redeschis Caru’ cu Bere, si l-au facut sa zbarnaie, fara sa-i strice izul istoric. E drept ca eu as fi preferat niste portii mai mari.
Ca o curiozitate, are bucataria comuna cu City Grill-ul de pe Lipscani.
Sa fie adevarat zvonul ca vor prelua si Hanul lui Manuc? Daca da, nu mi-ar parea rau, caci fac treaba buna.

Ca bani: rezonabil
Curat: foarte curat
Servire: buna!

ultima dată acolo: toamna 2008

2 comments to Caru’ cu Bere: Restaurantul destept

  • Hm. Poate că-n septembrie 2008 servirea era încă bună la Caru’ cu Bere şi la La Mama, da’ în iulie-august 2009 nu.
    La Mama, cel puţin, (ăla din centru) e din rău în mai rău. O salată deja asezonată şi stătută juma’ de zi la macerat în ulei şi oţet, servirea naşpa. În fine. A devenit o cantină.
    Iar chelnerii de la Caru’ cu Bere, vai ş-amar. Mie îmi amintesc de chelnerii de-acu’ 20 de ani.

  • hm

    La Caru’ cu Bere, e drept, n-am mai ajuns de ceva vreme. Servirea era chiar bună la început; şi asta, pe lîngă faptul că nu alteraseră frumuseţea locului, mi-a plăcut mult, pentru că ‘vechiul’ Caru’ cu Bere rămăsese unul dintre locurile alea cu chelneri nesimţiţi, şmecheri şi puturoşi. Mare păcat.
    Cît despre ‘La Mama’, orîcît de mult le-am datora pentru felul în care au deschis drumul, chiar au ajuns o cantină. Şi asta e păcat. Serviciile lor au fost cu adevărat bune prin 2002-2004, apoi au căzut mult; s-a scris despre asta, au fost şi nişte scandaluri…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>