despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Hai la lupta cea mare, pentru locul de parcare… 3!

pregătit de C. D. Mocanu și HM

Iarna se vede cel mai bine felu-n oamenii se-mpart între oameni și… altceva. Cîte nu poți afla despre treaba asta, privind la un loc de parcare!

Ipochimenul de mai jos are două maşini dar se mişcă doar cu una. La plecare o mută pe cealaltă astfel încât să blocheze ambele locuri de parcare. Nu a înlăturat zăpada de pe niciunul dintre ele!

 

Altul şi-a marcat teritoriul cu vopsea pe o clădire industrială din anii ’20 – Industria textilă Vitan:

Mai dăm și peste cineva care sigur știe să te facă să te simți binevenit…

5 comments to Hai la lupta cea mare, pentru locul de parcare… 3!

  • Ieri, mergând la bunică’miu, am pus maşina pe un loc de parcare de reşedinţă de acolo… ştiam că proprietarul s-a mutat (chiar s-a mutat!). Cum am coborât din maşină a ieşit o babă să-mi spună să nu parchez acolo, că ce, am văzut un loc curat pe stradă şi fix acolo am venit eu să parchez? Deşi titularul S-A MUTAT, iar locul era departe de a fi curăţat de zăpadă (dar Loganul de 1.2 are cuplu mare şi intră în zăpadă :)) ).
    Bine, chestia e că aveam de stat doar 2 minute acolo, da’ dacă baba aia e atât de vigilentă, vă daţi seama ce ieşea dacă o lăsam mai mult acolo? O găseam dimineaţa cu roţile dezumflate, oglinzile rupte şi tabla zgâriată, eventual şi cu un rahat de câine pe mânerul portierei.

  • George

    In zona in care locuiesc (un bloc contemporan construit la marginea cvartalului Intrarea Ferentari A/B/C) nu exista niciun loc de parcare platit. Pot sa inteleg frustrarea si “dreptul moral” ale unora care locuiesc in blocurile vechi si parcheaza acolo de ani buni, pana sa se trezeasca un oarecare dezvoltator sa le complice existenta construind acolo un bloc in coasta lor (la distanta decenta, nu la 2 metri de geamul lor). Dar si unii dintre ai mei vecini, desi-s mutati acolo de 3-4 ani, ca subsemnatul, sufera copios de “obsesia nationala” a locului de parcare. Bunaoara, m-am trezit cu masina impinsa fizic 1 metru mai incolo deoarece am parcat partial pe suprafata marcata de unul cu vopsea, insotita de placuta de “autorizatie de la primaria sector 5” – desi m-am informat si stiu clar ca “autorizatia” este o facatura. L-am reclamat la politie – nici macar nu i-au dat jos de pe gard “autorizatia” fabricata ilegal. OK, sa zicem ca n-am cum sa demonstrez ca mi-a impins masina (Fiat Panda – “nu-mi spune baby”), dar de ce tolereaza inscrisuri care le copiaza pe cele oficiale ? Voi atasa o poza a “autorizatiei” cu prima ocazie.
    Si, ghici ce ? Bicisnicul are masina inmatriculata in Arges! Zic, eu nu mi-as permite sa merg “la Arges” si sa ma fac “stapan” pe un loc atata timp cat platesc taxele la Bucuresti.

    • hm

      E ca în „Scrisoarea a III-a“: „eu îmi apăr sărăcia, și nevoile, și mașina“
      Și încă la noi înspre Ferentari e mai aerisit decât în multe alte cartiere..

  • George

    Intotdeauna am fost de parere ca atitudinea vizavi de parcare spune atat de multe despre educatia/bunul simt, respectiv “nimicnicia” celor in cauza. Un eventual chestionar psihologic ar putea include si intrebari din domeniul asta si ar fi elocvent in privinta primitivismului sau a elevarii respondentilor

  • hm

    Omenirea a învățat să zboaret, dar încă nu să parcheze….

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>