despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Doctoru’ ştie!

Ai, Doamne-fereşte, cancer, leucemie, vreo boală teribilă care afectează un om din zece milioane?

Poţi să scuipi pe întreaga cercetare medicală şi farmaceutică mondială. Oricum face parte din conspiraţia dolarului. Poţi să te ştergi undeva cu studiile clinice efectuate zece ani de zile pe 3.000 de pacienţi din întreaga lume, pe diferite segmente de vîrstă, sex şi aşa mai departe!

Doctoru’ de trînji ştie!

Poţi să ignori consultul periodic al sînului, al prostatei, analizele anuale. VAX.

Da, doctoru’ de gîlci ştie!

Laboratoarele de cercetare în care mii de chimişti şi farmacişti îşi duc viaţa testînd combinaţii de substanţe citotoxice atît de puternice încît le cade părul şi ajung să se chinuie apoi ani de zile să facă un copil sînt un căcăţiş pe lîngă ştiinţa babei Ghebuţa, care presăra praf din pipote de huhurez pe măselele de minte, ca să nu doară!

Dosarele de autorizare cu 5.000 de pagini ale unui medicament oncologic sînt maculatură pe lîngă inteligenţa ancestrală a ciobanului de pe muntele Făgăraş, care-ndrepta picioarele măgarului cu frecţie de coada-mîţei.

Da, doctoru’ de bube-dulci ştie!

Da, el, vraciul, tămăduitorul, omul-care-aduce-speranţa, terapeutul alternativ ştie!

Şi cum ştie el să-ţi dea o alifie făcută din păsat adus doar de la Cîmpu-Lung, din puf de păpădie, din petrol lampant, din urdă făcută din lapte de oi care au păscut pe partea însorită a dealului! Şi cum îţi spune el să te ungi de trei ori pe zi cu alifia asta şi apoi să te speli cu agheasmă adusă doar de la Schitul Atîrnata şi să-ţi clăteşti gura cu pipi de pisică vegetariană!

Şi cum ştie el să se lase lăudat de specialişti medicali de talie mondială ca Ţuţu – Condurăţeanu, cum se invită la Diaconescu şi Oreste, cum publică el în Formula As, cum banează el toţi necredincioşii care rîd pe blogul pe care i-l ţine asistentul!

Da, doctoru’ de bătături ştie!

Şarlatanul, speculantul, hoţul, felcerul ratat – cum ştie el să-ţi redea viaţa, ungîndu-te cu sirop de ienupăr în care au stat la macerat seminţe de rădăcina-gardului! Tii, cum se mai vindecă tumorile, ca înţepăturile de ţînţar! Cît de simplu e! Trei clisme pe zi cu ulei de dovleac, un ceai de sîmburi de banană, un piure din conuri de pin cu argilă, un rasol de brusture – exact ce mînca Burebista, care a trăit în realitate 111 ani.

Da, doctoru’ de mătreaţă ştie!

Şi cum se înconjoară de diplome acordate de Societatea Regală Spaniolă de Vindecat Cozile Tăiate de Căţei, de Academia Norvegiană de Crescut Părul la Loc pe Piept, cum se-nscrie el în Anuarul Medicilor Specialişti în Tăiatul Biomolecular al Unghiilor!

Da, doctoru’ de scos acele de viespe din deşte ştie!

Şi cum îţi mai cere el o sută de euro pentru o consultaţie şi încă o sută pentru zece pastile făcute din extract de pălămidă de iunie!

Şi cum îţi explică el că – după ce ai făcut trei serii de perfuzii cu citotoxice şi o lună de radioterapie – cancerul a dat înapoi de la magiunul de salcîm luat dimineaţa pe inima goală!

Da, doctoru’ de scos ceara din urechi ştie!

Şi cum îşi scrie el singur pe forumuri mesajele de la pacienţii vindecaţi!

După o lună de tratament cu Guzganofort, medicamentul-minune al DOCTORULUI şi OMULUI Ionescu-Baloteşti am fost vindecată de hepatita C, am slăbit 50 de kilograme şi mi-a crescut părul pînă la călcîie. Mai mult, am folosit siropul de ghebe  preparat personal de DOCTORUL Ionescu-Baloteşti şi margarina de bibilică la gătitul chifetelelor pentru familie, am trimis reţeta la revista “Practic în bucătărie” şi am cîştigat o tigaie şi un ibric! – Mioara V., Bucureşti

Da, doctoru’ de suflat nasul ştie!

Ştie! E neam cu prezicătorul de cutremure, cu analistul politico-economic-militar internaţional care încă stă cu părinţii-n casă, cu clarvăzătorul şperţar şi cu profesorul de la Spiru. Ştie!

5 comments to Doctoru’ ştie!

 • Freesys

  Problema e ca pseudomedicina a ajuns sa aiba intaietate !!! Si eu din experienta prefer sa ma tratez la Condorateanu pe ETNO in timp ce port cosmodiscu’ decat in sistemul sanitar romanesc. Fie ca te internezi la dispensaru’ comunal, la “judeteana” la municipal sau la cine stie ce clinica cu pretentii unde sederea te costa cam cat o vacanta in maldive tot mizerie, nepasare, spaga si obraznicie intalnesti.

 • […] e cu” sau “Ce sunt cu”? De diacritica Pornind de la un articol despre doctoru’ de trînji, am ajuns pe saitu’ blogul oficial al prezicătorului de diverse, unde la FAQ (că aveam […]

 • Alex

  Excelent articol si…dureros de adevarat !
  Cred ca putem identifica mai multe cauze ale acestui adevarat “fenomen social”:
  – relatia medic-pacient (in sensul medicinei clasice) s-a deteriorat grav in ultimii ani: sistemul medical e la pamant, medicii buni pleaca, consultatiile au devenit ca pauzele la scoala (de zece min.) iar Nea Doftoru nu se mai oboseste sa-ti explice ce si cum, iti intinde o reteta si..tai-o neica !
  – daca vrei servicii medicale decente tre’sa mergi la “particular”…de unde obtii si explicatii si ceva mai multa rabdare…dar pleci fara pantalonii de pe tine !
  – lipsa totala de educatie din familie si scoala, haosul si PROSTIA, iresponsabilitatea oamenilor fata de propria persoana fac ravagii ! Daca ai o problema medicala, mergi la MEDIC, una spirituala, la PREOT s-au PSIHOLOG..si nu la Ceasornicar s-au macaragiu !!
  – Farmaciile rasarite ca ciupercile au luat locul Policlinicilor, iar fatucile fara calificare, cu vagi cunostiinte medicale, ar fi in stare sa recomande orice..doar sa vanda ceva ! Farmacia VINDE, NU TRATEAZA..dar de, comoditatea e mare !
  – suferficialitatea si iluzia “usurintei” in rezolvarea (uneori) a unor complexe probleme de sanatate, ce ar presupune poate investigatii indelungi si multidisciplinare, ii duc catre tot felul de sarlatani ce promit rezolvarea: USOARA, RAPIDA, FARA DURERI, FARA ASTEPTARE si TRIMITERE LA SPECIALIST ! In alti termeni aceste lucruri reflecta bine situatia societatii in care traim – VREM TOTUL AZI, FARA EFORT, FARA A UTILIZA GANDIREA/RATIUNEA, asa ne comportam, asta vrem !!

 • hm

  Necazul nostru este ca declinul sistemului medical de stat nu a adus o imbunatatire calitativa a sistemului privat! Concret, acesta se multumeste sa fie “un pic mai bun decat cel de stat” – asadar, cu cat e mai nasol la stat, cu atat coboara si privatul standardul.
  Traiasca spitalele unguresti – pentru cei din vestul tarii.
  Si cele austriece si turcesti – pentru cei care au mai multi bani.

 • Alex

  Absolut deacord ! Ati sesizat EXACT esenta a TOT CEEA CE SE INTAMPLA ASTAZI IN LUME…nu numai in sistemul medical !

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>