despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Carrefour la Liberty

Aflu ultimul, odată-n plus: că pliantele cu deschiderea și prima săptămână cu reduceri veniră, în scîrbă, doar ieri: Billa din mall-ul „Liberty” e, de luna asta, Carrefour Market.

E primul magazin Billa care dispare – Carrefour le-a cumpărat pe toate.

… poate mallul ăsta reîncepe să devină cît de cît frecventabil – are iar cinema, are și bowling – dar rahovenii, săracii, dacă nu știu…

11 comments to Carrefour la Liberty

 • “inchidem, dar doar să renovăm” :))

 • Dan

  Am trecut pe acolo acum 2 seri, e acelasi “feeling” de Billa. Sigur, au rearanjat un pic spatiul si au schimbat niste becuri. Altfel – cosurile de cumparaturi sunt aceleasi, personalul e acelasi, marfa pare in mare parte la fel. Nu s-a schimbat nici numele firmei de pe bonul fiscal. Sigur, parea un pic mai mare agitatia pe la rafturi, la fel si cozile de la case pareau un pic mai mari.

 • hm

  Și cînd te gîndești că, la deschidere, Billa chiar era un magazin OK, cu sortiment rezonabil de bogat. Da’ pe-atunci nu era decît un Penny ca alternativă-n tot cartieru’

 • La Billa Dr. Taberei se făcea inventarul produselor marcă proprie Billa/Clever şi se mai aduseseră alte produse din alte magazine, pe care le-au băgat la reducere ca să scape de ele. Unele produse erau chiar bune, de ex. caşcavalul Billa era produs de Delaco.
  Pe ecusoanele personalului deja scrie Carrefour.

  Păcat, nu prea îmi place Carrefour, are preţuri mai mari decât Auchan… iar cu Auchan şi Kaufland peste drum, nu mai am niciun motiv să mai intru prin viitorul ex-Billa Dr. Taberei.

 • hm

  aveau destule lucruri OK sub marcă proprie Billa, da’ noaptea cam opreau frigiderele ca să nu consume curent – cel puțin aici, la Liberty.

 • George

  La Billa erau, in general, preturi mari, de magazin de cartier.

  Intr-un timp imi placeau covrigeii Grewe cu cascaval / chimen pe care-i luam de la un magazin de cartier de langa serviciu la 2,9 lei. La Billa erau 4,5 lei; nu, multumesc. Iar “promotiile” la anumite articole aveau preturi egale cu cele standard de la Mega!

  Pro : aveau Golden Brau, una din berile mele preferate, la sticla de sticla de 0,5 🙂 Sper sa nu scoata sortimentul, e chiar buna. Si la Kaufland Ferentari nu este…

  Experientele cu Carrefour Market m-au dezamagit profund in trecut. Am intrat in cel de la Home & Design Mall din Ghencea si-n cel de la Sincai, e drept acum ceva ani, si mi s-au parut dezolante. Dar m-ai facut curios cu asta nou, il vizitez chiar diseara.

  • hm

   mie nu-mi place deloc conceptul lor de „Market”, mai intru doar din lipsă acută de timp în cel de pe Panduri, au redus în ani sortimentele foarte mult, casierii se mișcă foarte prost.

   Poate și de-aste merg des la Kaufland la noi, că fetele de la casă nu se mocăie.

   Rămîn la Lidl și Kaufland; am încercat încă o dată – după luni de zile – Penny și după-masa n-am găsit fructe, de pildă; am ieșit.

   • Cei mai ameţiţi casieri sunt la Lidl (valabil pentru toate magazinele în care am intrat, indiferent dacă erau în Ghencea, Vălenii de Munte, Ploieşti sau Borşa). La kaufland se mişcă repede, dar Auchan-ul cu casele ,,semiautomate” taie tot, abia aştept să funcţioneze şi scanarea automată. Acum casierul scanează produsele, apoi cu bonul mergi la automatele de plată. Cum lumea se cam fereşte de procedura asta (nu mai zic de faptul că românul preferă să plătească cu cash coşul plin, pentru că ori scoate tot salariul de pe card, ori lucrează la negru; e drept, automatele ştiu şi plata cash), e mereu liber la casele alea. Plus că, produsele fiind scanate de casier înainte, dispare problema frecventă întâlnită prin alte ţări, în care trebuie să te duci să chemi un angajat al magazinului să bată un cod personal dacă vrei să cumperi alcool.

    • hm

     ciudat, mai ales că la Lidl casierii chiar sînt „cîntăriți” și după timpul în care scanează primul produs și emit bonul, dar e drept și că-s mulți cu insignă dintr-aia cu „învăț” în piept.

     De multe ori prefer atmosfera mai săracă din Ferentari, unde oamenii plătesc cu banii jos și… merge mai repede, că se-ncurcă cu cardu’

     Uite că la Auchan n-am fost să văd, dar chiar sună bine ce aud despre ei.

     Favoriții mei sînt cei care:
     1. află cît au de plată
     2. își aranjează ultimele zece lucruri în plasă
     3. își caută portofelul-n geantă sau buzunare
     4. își caută cardul în portofel—

     … și, în funcție de cîte păcate ai, putem continua cu fonduri insuficiente, pin greșit, lipsă conexiune ….

 • George

  Completeaza, te rog, cu pus poseta pe tejghea dupa ce au platit, cautat portofelul din nou, pus cardul sau restul in portofel. Si razgandeala ca a uitat sa cumpere tigari. Valabil pentru magazinele mai mici, fara banda de pus produsele si cu tejghea mica-mica. In timp ce tu stai in spate cu o sticla cu apa, 1-2 sandvisuri si 1-2 napolitane in brate.

  Ah, pe aia cu telefonat “acasa” sa intrebe pinul cardului ai prins-o vreodata ? 🙂

  • hm

   după cîte păcate avem, cum am zis 🙂

   P-asta nu, am dar am prins în față căruț plin și card gol 🙂

   Plus babă doar cu o oală mare pe banda de la casă… și din ea scoțînd, în ultima clipă, șosete, chiloți, șosete, șosete, nesfîrșite perechi diferite de șosete, zici că era Iosefini.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>