despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

mizerie, gunoi și nesimțire

Cît poate face un primar? Dacă nu face nimic, important e s-aibă explicații frumoase.

Mizeria înspăimîntătoare din Sectorul 5 atinge, cum s-ar zice, un maxim istoric… Primarul nostru, cu juma’ de gură, o recunoaște.

… dar o face-n ședința de consiliu – nu-n fața oamenilor, care nu văd altceva decît mizerie, gunoi și nesimțire.

Rezumatul – pentru cei ce n-au răbdare – e că el n-are ce face, fiindcă ne aflăm în plină procedură de licitație a salubrizării sectorului. Și… n-ar vrea să influențeze procedura. Și… că n-ar vrea să deranjeze… scuzați!

Cum ar fi, vine cineva și se cacă pe preșul ușii tale și mata te gîndești pe ce ton să vorbești cu nesimțitul!

Deci, nu se poate lua gunoiul, fiindcă firma existentă își bagă picioarele și Primarul nu poate să pună pe altcineva, ca să „nu dea urît”.

Dar Poliția Locală este cumva și ea în licitație? Nu poate să dea amenzi pentru aruncarea gunoiului? Poliția Locală nu-i a Primăriei???

Lasă! Că oamenii înghit. S-au obișnuit.

Eu – am mai zis – înțeleg că e greu pentru Primarul din Sectorul 5 să facă lucrurile să meargă. A lucrat mult sub capotă, ca să zic așa. Aparatul de specialitate se îmbunătățește. Ședințele Consiliului sînt transparente.

Dar noi – oamenii – tot nu vedem nici o îmbunătățire!

7 comments to mizerie, gunoi și nesimțire

 • Am trecut alaltaieri pe drumul dintre Sacele si Cheia … In “municipiul” Sacele e o infectie generalizata in jurul unui cartier de colibe, la fel cum puteti vedea pe Valea Oltului, la Tutulesti, unde o alta asezare de colibe produce acelasi lucru. Asezarea e atat de infectioasa incat nici nu apare pe Google Maps ca fiind o localitate.
  Peste tot in tara asta colcaie gunoaiele. Uite mostra: https://pozedecat.files.wordpress.com/2016/08/mesmerizing-romania.jpg

 • Vlad

  Politia locala nu poate amenda si firma de salubrizare care e inca sub contract cu primaria ca nu-si face treaba? Sau a expirat deja contractul?

 • hm

  Nu poate, că poate consideră don primar, după aia, că treaba asta influențează licitația…..

  Între timp nesimțiții au început curățenia de primăvară. Au igienizat maidanul dintre Casa Republicii și cladirea Academiei, ca să se vadă frumos. In cartiere… dă-i dracu de oameni, să stea cu gunoaie pe stradă.

  • hm

   în plus, contractul pe sector 5 nici nu există, salubritatea se face prin mila primăriei generale – ca să zic așa – și-ar însemna ca don primar de sector s-o supere pe duamna primar general (or asta nu se face)

 • Pe marginea terenului de la Rocar (str. Cladova) au făcut să dispară gunoaiele. După urmele lăsate, se pare că au venit cu excavatorul. Dar numai cât ținea strada Cladova. După intersecția cu Toporași, n-au mișcat din loc o pungă.

  La intersecția cu cimitirul evreiesc, Zețarilor-Brăniștari, e aceeași mizerie care a fost de decenii. Deși se spunea că vor rade totul cu excavatorul și vor face o stație de benzină.

 • hm

  între timp, s-au băgat și printre blocuri, au mai ridicat gunoaie – hei-rup, hei-rup, hei-rup, că deja au început măgarii să arunce la loc. Poliția locală doarme-n papuci.

  S-au apucat și de spălat bulevarde și trotuare.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>