Șed, mă uit… Cuget. Nicicînd nu-i mai urîtă Capitala ca pe sfîrșit de iarnă și-nceput de primăvară. Totul e părăginit, murdar, șui, căzut și decăzut.
În așteptarea „curățeniei de primăvară” – imbecil concept!!! – nimeni nu face nimic săptămîni în șir, lăsînd să se-adune și să crească mizeria ce ne-nconjoară. Nu s-a schimbat nimic în felu-n care Primăria Capitalei vede lucrurile, curățenia și ordinea – ba-i chiar mai rău, parcă.
Și tot așa o s-o ție; pentru că dac-ar fi fost ceva semne că va fi mai bine, ar fi trebuit deja să se vadă.
Este un fel de teatru al absurdului: lumea voteaza cu aceeasi tabara de fiecare data, dar se plange ca nu se schimba nimic, ba ca mai rau e!
Bucurestiul a fost un “fief” al opozitiei pana la plecarea lui Videanu in 2008 si nu a existat vreo perioada cu adevarat “buna”. In primii ani au fost intr-adevar foarte multe lucruri de facut, fiindca tovar’su ne-a lasat cu toate strazile ciuruite si cu un transport public in prag de colaps. PSD-ul a castigat prin interpusi si apoi direct pe fondul incompetentei si a greselilor de comunicare ale “celorlalti” – dar altfel mi-e teama ca indiferent cine castiga, in aceeasi mizerie am fi trait.
>”dar altfel mi-e teama ca indiferent cine castiga, in aceeasi mizerie am fi trait.”
Ramanem cu teama, in loc sa fi dat o sansa si altora, care poate ar fi facut mai bine.
>”Bucurestiul a fost un “fief” al opozitiei pana la plecarea lui Videanu in 2008 si nu a existat vreo perioada cu adevarat “buna”.”
Vechea garda a jucat bine rolurile dreapta vs stanga, chipurile adversari politici care nu se suporta. Asta a functionat 25 de ani, dar lumea a cam inceput sa-si dea seama ca nu era o lupta intru-totul reala, si astfel a aparut sloganul “PSD-PNL, aceeasi mizerie”. Sloganul e exagerat, dar reflecta realitatea de dupa revolutie si pana azi.
De aceea, atunci cand USR a inceput sa aiba din ce in ce mai mult succes, politicieni si din PSD si din PNL s-au simti amenintati.
Vechea garda a avut timp 25 de ani sa arate ce poate (sa incurajeze coruptia) si ce nu poate (sa lucreze in folosul cetatenilor). N-ar fi logic sa le dam si celor noi macar unul-doua mandate sa vedem daca se poate si altfel?
Desi l-am antipatizat mult pe Oprescu, datorita arogantei si superioritatii afisate la tot pasul (nu-mi iese din cap faza cu “amaratii astia care merg cu RATB-ul”), pot spune de pe acum ca doamna Gabi va face chiar mai putin decat predecesorul.
Ca aspecte pozitive, Basescu si Videanu s-au focusat pe modernizarea liniilor de tramvai. Oprescu, de bine, de rau a terminat Pasajul Basarab, Doamna Ghica – Pantelimon, Mihai Bravu X Splaiul Unirii si controversatul “bulevard Uranus”. Ajungem din ce in ce mai rau, sa laudam realizarile predecesorilor in conditiile in care nu si-au facut decat treaba (si mai putin de atat). Sa vedem ce lucrari de infrastructura e in stare sa demareze “blonda de la drept”, ca n-am pretentia sa si termine in primul mandat ceva.
George, buna dimineata!
Asta spuneam eu dinainte alegerilro locale de anul trecut – fiul generaluli de Securitate Oprescu avea o facultate (si nu oricare- Medicina) si ceva experienta de management, de administrare a unei institutii publice mari. Prolifica stirista a Varanului nu are nici una nici alta, este absolut evident cum va evolua infrastructura Capitalei in urmatorii ani! Sa fim insa optimiosti, sa vedem si partea buna: se va realiza in sfarasit Zona Metropolitana Bucuresti – Voluntari …
Faptul că nu este opoziție nu e doar vina partidelor politice tradiționale. USB/USR încă nu fac opoziție nici azi.
Cristian, eu n-am votat-o. Insa, din momentul in care a fost aleasa, am sperat ca experienta ei de munca in privat se va rasfrange asupra activitatii ei din primarie. Un manager bun stie, in primul rand, sa organizeze si sa-si apropie oamenii si firmele cu care trebuie facute lucrurile. In naivitatea mea, chiar am sperat…
L-am ales pe Turcescu strict gandindu-ma ca ar putea sa continue proiectele lui Basescu. Probabil tot o utopie.
Opoziție, opoziție, opoziție!
D-aia arată Capitala ca Habarovskul, Ufa, Tverul, Omskul ori Nijnîi-Novgorodul…
Adica din vina opozitiei?
vina opoziției e că nu și-a făcut treaba de opoziție, nu-și face treaba de opoziție și că nici n-are de gînd să se-apuce să-și facă treaba de opoziție.
Concret, ce ar trebui sa faca opozitia si nu face acum?
USR (singura opozitie reala) monitorizeaza (foarte multele) derapaje ale puterii, le aduce la cunostinta publicului larg, si foloseste parghiile legale pentru a le impiedica, atat cat se poate. Si in SUA opozitia actuala face la fel.
Opozitia in general nu prea poate construi mult, fiindca este in minoritate si multe incercari de constructie se dovedesc futile prin votul majoritatii de la putere.
USR isi face bine jobul de opozitie.
Opoziția actuală din Capitală n-are nici măcar un lider, Doamne-iartă-mă!