de Ando și HM
… au trecut 36 de ani, dar unele lucruri au rămas aproape la fel. În Martie ’81 Christian d΄Auchamp schița acest centru de pîine de pe strada Mihai Eminescu:
… și-ar putea face-o și azi!
Locul zici că-i neatins. Bine – „pîinea” e-nchisă.
„București văzut de un străin” prima parte • a doua parte • a treia parte • a patra parte • a cincea parte • a șasea parte
Acel centru de “Paine” era de-a dreptul interesant (!?) inainte de ’89, nu stiam niciodata daca avea program regulat ori ba; ceea ce stiam insa era ca, daca merg duminica pe la doua/trei, cand numai centrele mari erau deschise (si acelea putine) sigur in gasesc deschis si au ce scrie pe firma ! Exceptand fabricuta de paine cu intrarea pe Str. Fainari, era singurul loc unde duminica dupa-amiaza, chiar si pe “penurie” gaseam ceva…
PS. Nu stiu daca fabricicuta de pe Fainari mai functioneaza !?
@Alex:Din păcate, fabricuţa de pâine de pe Făinari nu mai există 🙂
Am prins-o şi eu o perioadă după 1990, când lucram la o firmă de pe Dragoş Vodă. Luam de acolo pâine pt. acasă.
@Ando
Multumesc 🙂
FANTASTIC!!
Abia acum dau de articolul asta.
Nu numai ca ai identificat centrul de paine (putea sa fi disparut la sistematizarile din 85-88), dar mai are inca vechea firma, cu PIINE!!!
Antelenel TV de pe casde au disparut de mult, toat lumea are cablu, gardul casei de alaturi s-a opacizat cu policarbonat, dar firma a ramas …
Inca o data, felicitari!!!
Evident ca este vorba si de noroc, de MULT noroc (de exemplu, cu firma intacta), dar incintestabil, este o performanta, obloanele acelea atesta vechimea, cel putin din perioada interbelica!
La mine pe Labirint, un centru de paine a diaparut al sistematizarea din 1986, celalalt deja fusese desfiinta dupa cutremurul din 1977, dar niciunul nu avea astfel de obloane.
Si desigur ca, in 1976 sau in 1985, nu mi-a dat prin cap sa le pozez …
@Cristian Ioan: Lasă Cristi, că tu ai făcut destule poze valoroase prin cartier şi nu numai !