despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

congestie

Aflu despre declarația ministrului comunicațiilor că fără Waze, în București, ar fi, poate, mai congestionat cu pînă la 20 la sută. „Părerea lui” – cum se zice.

Deci, fără telefon și fără aplicație, am pleca la serviciu azi și-am ajunge mîine – nu ne-am descurca.

E-adevărat pîn’la un punct, poate-n ăla-n care am ajuns să nu mai știm cum și de ce am ajuns acolo unde-aveam treabă.

Dar ce s-ar fi-ntîmplat, oare, fără Waze? Poate congestia ar fost atît de gravă, încît s-ar deștepta autoritățile mai repede?

Poate zonele rezidențiale – liniștite, cu alei și limitatoare de viteză – ar fi rămas locuri unde s-ar fi putut trăi într-o tihnă un pic mai mare; azi absolut toată lumea gonește peste tot – c-așa zice aplicația.

Nu știu. Știu că încă nu s-a deșteptat nimeni. Știu că în continuare Poliția Rutieră nu face absolut nimic pentru a ajuta traficul bucureștean și că singurii care se chinuie să mai fluidizeze cîte ceva sînt polițiștii locali.

4 comments to congestie

  • Pe ăla de a inventat Waze l-aş pune să se mute în bloc cu mine. Să vadă cum NU POŢI IEŞI DIN BLOC din cauza traficului adus de Waze pe o stradă pe care uşa de la bloc dă DIRECT în carosabil şi trotuar nu există şi nici nu e zonă rezidenţială să aibă pietonii prioritate (de fapt, şi unde e zonă rezidenţială, tot te calcă maşina dacă nu te dai, chiar dacă legea zice că tu poţi inclusiv să joci fotbal pe stradă şi şoferii sunt obligaţi să te aştepte până termini).

  • Filip

    Da, într-adevăr, în final Waze nu face decât să extindă congestia și pe străzile laterale, punând în circulație mai multe mașini.

  • Ando

    Cel mai nasol e ca si pe alei se circula cu viteza excesiva 🙁

  • Filip

    Pentru alei o soluție simplă și ieftină e „tăierea” lor în două prin stâlpișori, astfel încât să se poată parca, dar să nu se poată folosi în scop de tranzit. Iar dacă tranzitul rămâne esențial pentru o anumită parte a publicului, din orice motiv, putem îngusta carosabilul aleii din loc în loc pentru a calma traficul (mărirea trotuarului sau insule mediane).

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>