despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Mega(JEG) Image

scris de Ando

Aşa arată intrarea la Mega Image-ul de pe bulevardul Ragina Elisabeta, cel de vizavi de Liceul Lazăr.

O mizerie. Ştiu, o să spuneti că este doar un spatiu închiriat şi că proprietarul răspunde de aspectul clădirii. Totuşi, după ce ai împânzit Bucureşti-ul cu magazine şi „şopîngău”-ri, după ce ne faci capul pătrat cu reclame, deci îţi merge bine afacerea, e cazul să arăti şi puţin respect faţă de acest oraş!

Cu sau fără proprietar, aranjează naibii, faţada aia! Nu de alta, dar chiar şi un amărât de buticar, măcar o dată pe an, dă o mână de vopsea ca să-i arate prăvălia cât de cât!

5 comments to Mega(JEG) Image

 • cata

  ‘Va rugam sa intrati , crocodilii sunt legati !’ Leul ala al Flandrei de pe sigla lor s-a corcit bine aici in Romanica .

 • Marian

  La ei acasa, in Belgia, ce amenda si-ar fi luat !

 • George

  La cum arata casa, ma surprinde ca n-are bulina.

  Nu stii ca Mega a trebuit sa suspende activitatea magazinului de la intersectia Marasesti cu Cantemir, pe motiv ca blocul are bulina ? Iar ala e bloc construit in anii ’60. Din acelasi motiv s-a mutat si Dristor Kebab mai spre Sincai. Asa ca zau daca inteleg cum de sediul asta de pe Elisabeta a scapat!

 • Numai Dumnezeu ştie câte clădiri sunt şubrede în Bucureşti. Bulină au doar cele expertizate, numai că nu a stat nimeni să le expertizeze pe toate. Ca să nu mai vorbim că unele clădiri s-au expertizat strict după STAS, adică s-au comparat planurile lor (deci planurile, nu eventualele demolări de pereţi făcute de locatari) cu normativul introdus în 1991 şi ce nu corespundea intra în clasa de risc I sau II. După criteriile alea, orice clădire construită înainte de 1940 intra lejer la clasa I pericol public, iar blocurile construite până în 1977 intrau la clasa II.
  Cât de ,,pe bune” sunt bulinele… asta nici primăria nu ştie sau nu vrea să ştie, la fel cum nu vrea să ştie nici cum sau făcut contra-expertizele solicitate de unii agenţi economici după apariţia legii, inclusiv unele societăţi în subordinea primăriei sau a altor instituţii (vezi Teatrul Nottara, de pildă).

 • Cristian Ioan

  Da, este mare mizerie, si multe shopingauri de cartier arata mai bine!
  Dar Ando nu are dreptate:
  “Totuşi, după ce ai împânzit Bucureşti-ul cu magazine şi „şopîngău”-ri, după ce ne faci capul pătrat cu reclame …”
  TOCMAI DE AIA!
  maga Image are acum monopol, nu mai exista reala concurenta, deci poate sa insi permita orice, inclusiv sa aiba magazine jegoase – a castigat deja!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>