despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Case căzute 150 – Casa din spatele bisericii Apostol din Tabaci

scris de Ando

In spatele bisericii Apostol din Tabaci, aflată pe colţul făcut de bulevardele Nerva Traian şi Mircea Vodă, am dat de o casă, a cărei adresă nu am putut-o localiza. Căţărată pe un fel de un tăpşan, clădirea are curte şi în faţă şi în spate.

Cunosc superficial zona, dar este, evident, o supravieţuitoare a demolărilor masive care, pornite de la nucleul Cartierului evreiesc, s-au extins, mistuind şi arealele vechilor străzi importante: Văcăreşti, Dudeşti, Nerva Traian etc., până la Splaiul Dâmboviţei. Tocmai de aceea, mi se pare şi mai tristă situaţia în care a ajuns acum.

mai multe despre Case căzute

2 comments to Case căzute 150 – Casa din spatele bisericii Apostol din Tabaci

  • hm

    Ce e sigur: Biserica avea numărul 143, iar casa asta 141 (sau 141A? de asta nu-s prea sigur) și au ținut de Calea Văcărești!
    Și-au păstrat numerele poștale și azi, și cred că țin de bd. Mircea Vodă.

    Bd Mircea Vodă NOU se oprește chiar aici, cu numărul 43.

    Însă numerele de pe Mircea Vodă continuă mai departe, pe segmentul VECHI al arterei din zona Căuzași cu numerele 49–59. E o nebunie.

  • C.D. Mocanu

    Da! Și biserica și casa erau pe Calea Văcărești. A existat 141 și 141bis. La 141bis a funcționat o secție de miliție. Voi verifica!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>