despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Fântâna decapitată

scris de Ando

De câţiva ani buni, ajung, cel puţin o dată pe săptămână, în părculeţul din piaţeta Sf. Ştefan unde petrec, cu o cafea şi cu o ţigară, câte o jumătate de ceas, ferit de vuietul oraşului.

In părculeţ exista o fântână arteziană.

E bine zis: exista, pentru că prin luna noiembrie a anului trecut, în împrejurări dubioase, fântâna a fost substanţial descompletată şi, acum, arată… astfel :

Am spus „împrejurări dubioase” pentru că unii dintre localnicii cu care am discutat susţineau că fântâna a fost vandalizată şi că acel tronson a fost distrus (sau furat ?), alţii susţineau că a fost demontat de angajaţii A.D.P. sector 2 spre remediere (fântâna având, într-adevăr, de ceva timp, probleme de funcţionare).

După câteva luni, situaţia fiind staţionară, ca să mă dumiresc, m-am adresat primăriei de sector care mi-a răspuns scurt şi oficial: da, „fântâna a fost vandalizată de către persoane neidentificate” şi „există reclamaţie depusă la poliţie”!

Deci, caz închis! Nu sunt absurd: înţeleg că la nivelul unei primării de sector există probleme mult, mult mai importante decât situaţia descrisă mai sus. La fel de adevărat este că nu discutăm despre o operă de artă de mare valoare. Constat însă cu tristeţe că sunt afectate în continuare, fără consecinţe serioase pentru făptuitori, diverse bunuri publice: elemente de mobilier urban, stâlpişorii plantaţi spre a opri urcarea maşinilor pe trotuare, coşurile pentru gunoi etc.Până la urmă, ce păzeşte poliţia locală? Nici nu mai ştiu de când nu am mai văzut (cel puţin, în sectorul 2) un echipaj care să patruleze noaptea!

P.S. personal am îndoielile mele şi, nu ştiu de ce, sunt aproape convins că tronsonul respectiv al fântânii a fost furat spre a „împodobi” curtea sau grădina cine ştie a cui!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>