despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

e loc! e loc mult!

… o idee a Primăriei e să construiască un spital nou, mare; e un lucru bun, firește.

Vrea, însă, să-l construiască-n Pipera – loc deja gîtuit și nenorocit. Știm prea bine ce chin pe toți cei nevoiți să meargă la mama-naibii ca să-și facă permise și pașapoarte. Și ce chin și pe cei care lucrează acolo – și-s tot mai mulți. Desigur, pînă cînd acest spital va fi proiectat, ridicat, utilat, autorizat… e vreme destulă ca să se mai schimbe ceva și-n infrastructura zonei!

Bun-înțeles, cum zona adiacentă este destul de aglomerată și populată – avem Tunarii, Ștefăneștii și Voluntariul – nu-i rău să fie spital aici! Da’ poate-ar fi mai potrivit în partea sud-vestică a Capitalei, să servească Drumul Taberei, Militariul, Chiajna, Domneștiul, Bragadirul și Bolintinul? Sau – de ce nu? – poate chiar în plin centru, acolo unde-i imensul loc viran de pe bulevardul Unirii, dintre Biblioteca Națională și fostul bloc Connex.

E o discuție în care nu mă bag!

Altceva nu-mi dă pace: terenul avut în vedere în Pipera este… al Televiziunii Române!

… cine, cînd și de ce i l-a dat? La ce-i folosește Televiziunii terenu’ ăsta? Ce face – mai bine zis, ce a făcut acolo? Nu-nțeleg.

Mi se pare înspăimîntător numărul de terenuri și imobile care „nu aparțin de nimeni” și care nu aduc nici un folos locuirii în orașul nostru!

Sînt hălci uriașe de București fără stăpîn – sau folosite de un stăpîn care nu merită! Din hectarele de care n-are nevoie – și n-are nevoie de toate! – Armata se pot scoate locuri de grădinițe, de școli noi – vitale pentru toți cei care s-au mutat în zona periurbană!

10 comments to e loc! e loc mult!

 • Normal că în Pipera, că doar îi trebuie şi lui bărbat’su spital aproape de Voluntari, nu? Doar nu o să dea Primăria Voluntari din banii de catedrală şi pelerinaje la Sf. Parascheva şi Arsenie Boca bani pentru un spital, nu?

  În Drumul Taberei şi Militari putem să murim liniştiţi… singura soluţie e să ajungă Pandele primar la Domneşti sau Bragadiru.

 • hm

  Strict pe populație, se justifică oarecum, sunt vreo 70 de mii de suflete în zona răsăriteană.
  Pentru partea noastră de oraș, se construiește deja catedrală.

 • În Dr. Taberei sunt vreo 300.000. Iar ăia 300.000 sunt bucureşteni, nu votanţi de pandeli.

 • Lucian

  Pai luam așa…Drumul Taberei nu are spital…Militarul, nu știu dar cred că nu…In Crângași parca avem maternitate…coboram spre Ghencea…fara, Rahova are?
  Nu e problema, facem în Pipera….

 • hm

  … chipurile, astea țin de „Municipal”
  De partea sudică a gîrlei, doar ăsta și Sfîntul Ioan de pe Vitan-Bîrzești au rol de spital de urgență.
  Și „Budimexul” – pentru copii.

  Dar repet! În partea asta de oraș se construiește Catedrala. Doamne-ajută, maică.

  • Municipalul e crunt… am fost acolo, ştiu cum sunt trataţi pacienţii, bunica mea a murit acolo pentru ă de la 20 până la 9 dimineaţa nu mai vezi picior de asistentă (nu mai zic de medici…). Nu m-aş mai duce la spitalul ăla nici să fie ultimul din lume care m-ar putea trata.

   • hm

    Din punctul ăsta de vedere, repet, partea noastră de oraș e criminală.

    Dar cînd te uiți la puzderia de mașini cu numere de județe nu doar limitrofe, ci și îndepărtate care-s parcate pe lîngă spitalele noastre îți dai seama cît de îngrozitor e sistemul sanitar în cea mai mare parte a Țării. Mereu mă gîndesc la asta.

 • Ar fi loc pe vechile amplasamente industriale din sectorul 5, unde au mai ramas si traseele cailor ferate aferente. Daca le-ar transforma in cai de acces prioritare, cu tramvai si loc de ambulante, bine ar fi. E o mare rana in Ferentari: https://www.google.ro/maps/@44.3944956,26.0864867,3a,75y,78.91h,87.02t/data=!3m6!1e1!3m4!1sU6P50q7I7MFMWHm3uRmTSw!2e0!7i13312!8i6656

  • Filip

   Într-adevăr, e foarte mult loc în sudul orașului și ar fi aproape de populația cu cele mai mari deficiențe în materie de sănătate. În plus, ar forța primăriile să modernizeze transportul public din zonă.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>