despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

cine nu are bătrîni, să-i urmărească

… pe facebook, firește.

În sfîrșit, acest instrument social a devenit și util.

Remarcasem, cu ceva ani în urmă, cum crescuse interesul pentru istoria bucureșteană, odată cu intrarea tot mai mult pe internet a celor trecuți de 50 de ani.

Ce s-a schimbat de-atunci încoace, însă, n-a fost chiar previzibil.

Oamenii, într-adevăr, n-au vreme să stea pe net – sau n-au chef. Sau n-au răbdare. Și – în nici un caz – n-au poftă să colaboreze ori să-și deschidă pagini, site-uri. Nici să urmărească forumuri – puzderie! Nici să comenteze; cine să răspundă, în majoritatea covîrșitoate a cazurilor, la un comentariu lăsat la un articol publicat acum șapte ani?

Însă, pe facebook, îi cu totul altă calimeră.

Minunată unealtă! Ușor de folosit – cu interacțiune instantanee – cu posibilități infinite de-a te pune-n legătură cu oameni de care n-ai auzit ori – mai ales! – n-ai mai auzit!

Așa că nu trece zi fără să descoperim vreo istorie necunoscută ori vreo imagine veche cu totul inedită.

4 comments to cine nu are bătrîni, să-i urmărească

 • Ando

  Adevărat! Setul ăsta de poze din apropierea intersecţiei Panduri-13 Septembrie este deosebit de valoros pentru că modificările sunt radicale, dar prea puţin documentate.

 • Dan

  Soacră-mea de 71 de ani are facebook, dă like-uri și scrie comentarii, chiar dacă uneori prea critice față de “modul de exprimare” al tineretului din ziua de azi (tineret trecut de multe ori de 40 de ani). Însă cam așa e – cam de vreo 3 – 4 ani platforma a depășit de fapt cu adevărat “mentalul” care a stat la baza dezvoltării ei inițiale de la începutul anilor 2000 ca soluție de dating și match-making pentru studenții americani și a devenit o soluție globală, incluzivă, prin atragerea unui public mult mai divers. Practic în ultimii 4 ani numărul de utilizatori s-a dublat, de la 1 la 2 miliarde.

 • George

  Lucrez in zona de aproape 10 ani si ma apuca o ciudata nostalgie cand vad pozele. Spun “ciudata” deoarece nu am vazut niciodata zona inainte de demolari, sau cel putin nu constient; bunica-miu spune ca ne-am dat impreuna cu tramvaiul 25 in perioada respectiva, dar ce sa mai rememorez de la 5-6 ani ?
  Cred ca-s o groaza de fotografii de genul asta in colectii personale. Eu as vrea sa iasa la iveala cineva cu poze din perimetrul Sebastian – Novaci – Margeanului – Teius – sos. Alexandriei – calea Rahovei. De cate ori caut poze cu Rahova veche, gasesc strict pana la Chirigiu, mai departe nimic…

  • hm

   Dacă sînt, or s-apară ele…
   Dacă mă-ntrebai acum cinci-zece ani dacă eu cred că mai sînt poze necunoscute, aș fi zis „nu”.
   Ce bine că m-am înșelat.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>