despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Restaurantul Alioli: mult prea bun

Alioli e un restaurant care n-ar avea nevoie de nici o laudă, pentru că merge din plin – şi merge pe merit. Alioli e un restaurant cu specific spaniol pe care-l găsiţi pe Popa Tatu, imediat după Ştirbey-Vodă (unde era pîn-acu-ceva vreme La Papi).

Am lăudat de-a lungul timpului Valencia, recomandîndu-l ca un restaurant spaniol bun; azi a venit vremea să laud şi concurenţa: Alioli n-are terasa aia cu pisici, dar are un meniu mult mai bogat – şi are nişte porţii pe care se-abia le termini; că nu face o mîncare tocmai uşoară.

Nu ştii ce să-ncerci, dar e bine să te hotărăşti repede, pentru că oamenii vin şi pleacă (de mult n-am mai văzut restaurant plin seara la 7-8!) şi începi să te simţi ciudat cînd vezi că cei fără rezervare rămîn cu buzele umflate.

Cum să vă zic, Alioli face mîncare de zile mari. Face un soi de foietaj cu foie-gras şi cu hribi (porcini, pentru pretenţioşi) de-nnebuneşti, face… dar ce nu face? şi cînd vezi cît de bune sînt ingredientele, cînd vezi că foloseşte hribi proaspeţi (ce deliciu!) şi cînd ajungi la sfîrşit (cu mare greutate!) ai tot dreptul să te cinsteşti cu-n digestiv aromat.

Ce să mai spui? Doar că le doreşti (că eşti generos) sau îţi doreşti (că parcă nu te mai saturi) să fie acolo şi la anu’, şi peste patru ani, şi tot aşa…

Asta-i treaba cu Alioli. Site-ul lor e aici (văd că taman meniul nu merge, din păcate).

Ca bani: ok
Curat: da!
Servire: foarte bună

deschis şi duminica!

ultima dată acolo: toamna 2011

mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos

5 comments to Restaurantul Alioli: mult prea bun

 • Am fost la Alioli inca de cand era proaspat deschis. Concluzia: preferam LA PAPI, cu salatele acelea minunate.

  Salatele Alioli sunt de-a dreptul CIUDATE, au combinatii aiuristice de ingrediente. Voriam si eu o salata sarata, m-am trezit ca i-au pus miere 😐

  In rest, portii destul de mici si preturi cam ridicate.

  Pe partea cu “plus”, personalul este f atent si amabil.

 • hm

  păi aia e, că eu salată… nu mănînc!

 • cristina

  la papi bine ca sa dus la gara cu ei saracii

 • teophag

  Alioli este in cel mai bun caz insipid. Am fost acolo si am incercat mai multe feluri, niciunul nu m-a facut sa ma simt bine. Daca la cantinele din regie s-ar gati vita la gratar probabil ar fi ca cea de la Alioli. Salatele sunt uscate ca un suflet de functionar iar servirea are permanent probleme de comportament.

  Chiar daca va fi sters comentariul meu, tu, cartito il vei fi citit, imi e de ajuns. 😉

 • hm

  nu şterg decît înjurăturile şi reclamele.
  Ce să zic? mie mi-a plăcut Alioli.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>