despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

la Eroilor: un parc înfiorător, înspăimîntător, îngrozitor

… nu știu dacă ați avut curaj să treceți prin acest parc nenorocit aflat între monumentul Eroilor sanitari și „Municipal”…

Este înfiorător, înspăimîntător, îngrozitor.

Colcăie de gunoi, de oameni fără căpătîi…

De ce? Fiindcă așa se obișnuiește-n orașul nostru nenorocit! Cînd se plănuiește vreo lucrare mare de infrastructură – aici e șantier de metrou, știți – zona respectivă se scoate din administrarea primăriei și trece (ar trebui să treacă) în administrarea constructorului, cu obligația de-a fi adusă, la sfîrșit, în starea inițială: mai bine sau mai rău, după posibilități.

Doar că în tot acest timp – și șantierul de metrou e o trebușoară care, îndeobște, nu se cunoaște cînd se termină – zona rămîne pîrloagă. Ani de zile!!!

Primăria n-are nici o bază să intre aici să facă curat. Pe constructor îl doare-n dos.

Rezultatul e, firește, mizerie, delăsare, bube imense în oraș!

Ce-i de făcut e la mintea cocoșului pentru orișicine.

Ori constructorul ia strict bucățile de teren care-i făceau trebuință pentru șantier… lăsînd restul de parc să poată fi folosit de oameni…

… ori constructorul se-ngrijește să fie curat, civilizat, și totul să rămînă-n stare bună de funcționare.

Acest parc fusese amenajat chiar bine, pe vremea cînd Vanghelie băga bani frumoși în parcuri. Avea locuri de joacă bune, alei cochete, o fîntînă arteziană drăguță: era o oază elegantă!

Acum este doar o groapă de gunoi!

Și la fel este și peste drum, în părculețul adiacent „Municipalului”. Aici este o cloacă plină de nămol unde parchează gratis cei ce-au treabă cu spitalul.

2 comments to la Eroilor: un parc înfiorător, înspăimîntător, îngrozitor

  • Ando

    Veşnica meteahnă a constructorilor de la noi.Pe unde trec ei e jale, parcă e după bombardament. 🙁 Asta pentru că nimeni nu îi ia la întrebări, nu îi amendează.Tare sunt curios dacă vor reface parcul după terminarea lucrărilor.

  • hm

    de refăcut, sigur se reface. Doar că asta se petrece nu după terminarea lucrărilor… ci mult după, fiindcă de la „terminarea șantierului” pînă la trecerea la starea inițialăăăăă… mai e… Exemplu viu e Drumul Taberei, pe unde șantierul a plecat încă e pîrloagă.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>