despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

cine ar putea să facă loc

Iată o vedere a străzii ce poartă numele inginerului Elie Radu; omul ăsta a construit, de altfel, și clădirea ce-o vedeți în stînga: Primăria noastră de azi.

Frapant, strada este absolut pustie. Explicația-i, însă, simplă: pozele-s făcute sîmbătă dup-amiaza; nu-i nimeni pe-aici să lucreze-n Primărie!

Cu toate astea, locurile de parcare sînt blocate conștiincios – pînă luni dimineața.

Cum ar fi ca această stradă să fie deschisă oamenilor în weekend? Adică, de vineri seara să poată parca aici oricine vrea să vină-n Cișmigiu, peste drum?

Cum ar fi? Și cine-și lasă mașina aici mai mult, începănd de luni dimineața primește amenzi. S-o găsi un polițist local în Primărie pentru asta.

Nu-i nici măcar vorba de o apologie a autoturismului în centrul orașului; e vorba doar de bunul simț de a nu bloca spațiu cu garduri, ci de a-l folosi.

Și nu-i numai vorba de Primărie aici. Trecem mult prea ușor cu vedere peste nesimțirea latifundiară de-a-nchide străzi. Numai cine n-a vrut n-a făcut-o!

Biserica Ortodoxă a închis complet Dealul Mitropoliei

Ambasada Marii Britanii ține și azi blocată strada ultracentrală Jules Michelet. Noroc că Statele Unite și-au mutat ambasada-n afara orașului…

Parchetul și-a făcut stradă privată – cetățeanul nu poate intra pe strada Scaune

Ministerul de Interne ține închise străzile Lipscani, Brezoianu și Mihai Vodă – ca să poată parca mașinile ștabilor de la Inspectoratul General al Poliției…

Același Minister de Interne a pus stăpînire – mai ceva ca pe vremea Comitetului Central al Partidului Comunist Român –  pe trei sferturi din piața publică din fața Palatului său, folosind spațiul ca parcare!

Nu știu dacă înțelegeți: Ministerul de Interne n-a avut nici o rușine să trimită cetățenii în cîmp, la Pipera, pentru permise, pașapoarte și inmatriculări – atîta vreme cît șefii lucrează în centrul Capitalei și au loc pentru mașini…

Asta-i nesimțire.

7 comments to cine ar putea să facă loc

  • cata

    Incepe sa devina mai rau ca pe vremea lui Ceasca . Totul sub o aparenta forma de democratie , o forma mai subtila si perversa in sensul ca tu , dobitoc , iti imaginezi ca iti exerciti dreptul fundamental de al alege pe omul politic potrivit , curat , cinstit si neprihanit , ori el , acest paduche , este infratit intr-o confrerie subterana cu ceilalti paduchi , necinstiti , murdari , hoti . Functioneaza ca in filmele americane cu politistul bun si politistul rau . Ala rau zbiara la tine , te scuipa , te injura , iti mai arde si vreo doua bulane si apare politistul bun , ingerul , care plin de bunavointa si amabilitate te face sa te simti om si astfel sa-ti deschizi sufletul si sa marturisesti.Asta este imaginea democratiei romanesti actuale dupa parerea mea.Si mai trec patru ani asa , si totul se repeta apoi cu alti paduchi noi , proaspat inventati , care de cele mai multe ori sunt copii sau apropiatii paduchilor initiali sau forefathers cum le zic americanii

  • Ando

    Ciocoii noi, permanent nesătui, care se auto-împroprietăresc şi cu “bucăţi” din oraş 🙁

  • hm

    ‘ r-ați ai dracu’ cu păduchii voștri… în concluzie.

  • cata

    Nt. Paduchii nostri,nu ai vostri. Ca e multi Doamne , pe persoana fizica . Care este bolnavior pe motiv de stres , suferă de ‘tuse” ca urmare a unui “reflux alimentar” si a realizat dupa putina parnaita ca ‘libertatea și sănătatea sunt cele mai importante’ si ‘el se duce usor la tratament catre Italia sau Norvegia pentru ca in Romania stie cum se prezinta sistemul sanitar
    Voila de vezi Gogule !

  • Un foarte mare+1 de la mine. Din pacate acest subiect nu a fost deschis de nici un ONG care se ocupa de treburile orasului astuia de cand a inceput toata nebunia asta (sau poate ma insel). E foarte, foarte frustrant. Si eu unul as mai adauga la lista si momentele cand se inchide piata de la statui de la Universitate cu un gard absolut oribil si cand trebuie sa ocolesti daca vrei s-o iei de la metrou spre Academiei/libraria Mihai Eminescu.

    Tot legat de asta ar mai si nenumaratele ansambluri rezidentiale noi in care acum nu se mai poate intra decat cu voia “locatarilor” (“gated communities”, cum le spune), care sunt inconjurate cu garduri si care au bariere la intrare. Voiam sa fac la un moment dat un proiect si apropo de asta, sa vad cate ansambluri d-astea sunt in tot orasul si cam ce suprafata ocupa (suprafata care ne-a devenit noua, cetatenilor, inaccesibila), sper sa reusesc la un moment dat.

  • hm

    repet, numai cine nu vrea nu se face jupîn de spațiu public.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>