despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

din Valea Cascadelor în Preciziei

… cînd te uiți pe hartă, vezi cite lucruri s-ar putea face-n Orașul ăsta: nici măcar lucruri grele, costistoare – ci peticeli ce-ar ajuta omul să se miște mai lesne de colo pînă colo. Kilometri de drum nefolosit se găsesc de-a lungul șinelor industriale abandonate: s-au întins aici curți, terenuri de sport, ateliere auto, construcții „provizorii”…

Se poate optimiza mult – și nu socot că aceste drumuri să fie numai pentru mașini. Se pot deschide numai pentru transport public, pentru biciclete – pentru ce vrem noi!

Cine merge prin zona comercială Valea Cascadelor, își blestemă zilele mereu. Bulevardul Timișoara e o fundătură; din capătul lui nici măcar nu se poate merge-nspre Preciziei. E așa o nevoie de legături noi, fiindcă totul se blochează mereu în zona sensului giratoriu construit la intersecția Văii Cascadelor cu Preciziei, unde s-au și-nmulțit un Kaufland și-un Lidl.

Cum ar fi să se poată scurta pe marginea liniei tramvaiului? Acesta – deștept! – taie zona, ocolind traficul. Dacă scurtătura asta ar fi lărgită și adaptată și pentru mașini, ar fi rău?

Această scurtătură a fost făcută exclusiv pentru tramvai; linia de pe Preciziei a fost inițial construită venind dinspre bulevardul Armata Poporului; odată cu introducerea metroului, tramvaiele au dispărut de pe bulevard și-au fost mutate pe actualul Timișoara.

3 comments to din Valea Cascadelor în Preciziei

  • Filip

    Pe termen scurt ar fi util, dar pe termen lung nu ar face decât să sporească numărul de mașini din trafic, crescând capacitatea străzilor. Pe termen lung aș investi în primul rând în transport public.

  • hm

    … pe termen lung o să se construiască sigur și alte blocuri pe-acolo. Dacă mai apare înc-un hipermarket…

  • Filip

    Da, PUZ-ul S6 este foarte avântat în sensul ăsta. Dacă se pune totul în practică, în sectorul 6 vom avea grămezi de șosele expres printre blocuri noi.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>