despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

L’Harmattan: Restaurantul marocan

RESTAURANTUL S-A INCHIS

Mai stiu un locsor in inima orasului, vizavi de Curtea Veche.
Ii spune L’Harmattan, ceea ce vine de la un vint uscat ce bate prin nordul Africii. Restaurantul il gasiti pe strada Franceza, fosta 30 Decembrie, fosta Franceza, si pare mititel dar cand intri vezi ca are si etaj, unde banuiesc ca la o adica se poate tine o intreaga chermeza. Specificul lui e marocan; inainte vreme era marocan si francez, cu partea franceza ce tinea mai mult de sudul tarii. Oricum, chiar si acum poti sa te initiezi in tainele cus-cus-ului dupa pofta inimii, si sa dai pe gat un cassis delicios. Nu este un restaurant ieftin, dar la cat e de buna mincarea, face toti banii. Oamenii de acolo te servesc foarte bine, si in plus te tin minte, ceea ce iar e bine.

Aici vin straini, in mare parte, si se si intorc; dar de la o vreme vad ca l-a descoperit si bucuresteanul pofticios. Eu zic ca merita sa treceti pe acolo; se maninca grozav de bine. Incercati placintele lor, pentru ca sint delicioase. Iar mielul este perfect. Sa va parcati masina undeva mai departe cand mergeti la L’Harmattan; in zona masinile nu prea au cum sa intre. A, si inca un lucru: duminica inchis!

Ca bani: justificat
Curat: foarte curat
Servire: buna!

ultima dată acolo: primăvara 2008

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>