despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

ideea-i că nu poți să nu faci comparații

Cîtă răbdare să ai – cîtă să mai ai?

Și înțelegere…

Dar te uiți în jurul tău – și vezi că ceilalți sînt în stare să facă, ceilalți reușesc să se miște: și te seacă gîndul că de ce numai ceilalți?

… cît mai ține pînă cînd să fii-n stare să faci și tu, totuși, ceva?

Să exemplific!

Iată sectorul 4, și iată sectorul 5! Amîndouă, anul trecut, s-au ales cu primari noi!

E adevărat: primarul din sectorul 4 – Băluță – fusese deja viceprimar, fusese deja interimar; dar nici primarul din 5 – Florea – nu era întrutotul străin de ce se petrecea-n sector.

Și acum să ne uităm la ce se face!

Băluță nu mai prididește cu treaba!

Sigur că o mare parte din ceea ce face Băluță în sectorul 4 e chinuitor, excesiv, urît: dar gunoiul se strînge, parcări se fac, bulevarde se-ngrijesc, iarba se taie frumos – măcar există iarbă de tăiat! – și locurile de joacă-s curate!

Dar în sectorul 5 încă nu se face nimic, nimic, nimic! Sîntem mereu gata să ne-apucăm de făcut ceva, avem planuri, idei și proiecte… și mai ales, avem cele mai întemeiate scuze că nu facem nimic!

Cu toată răbdarea și-nțelegerea din lume: noi vedem că ăl’lalt face! … că-i iese! … că-ncearcă! 

Și ne seacă!

2 comments to ideea-i că nu poți să nu faci comparații

  • Filip

    Poate ar trebui să-i zicem mai concret ce vrem.
    Mi se pare interesantă inițiativa PMB „Propune pentru București”: propui proiecte în limita a 200 de mii euro. E foarte puțin, dar poate așa vedem ce îmbunătățiri populare se pot face fără cheltuieli mari.
    Eu am propus protejarea cu garduri a liniei 32 pe tronsonul Chirigiu-Unirii, iese la vreo 165 de mii de euro. http://propunepentrubucuresti.pmb.ro/vezi-proiect/113

  • hm

    O să citesc cu atenție proiectele. E un exercițiu bun și cu folos.
    Revenind la orgada noastră – ce Dumnezeu să-i ceri?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>