despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

n-ai cum să le știi pe toate

… cantitatea de lucruri care se află pe internet este uriașă. Păcat că-n realitate, lucrurile astea nu-s întotdeauna informație, conținut și adevăr. E așa de greu să afli ce se petrece-n jurul tău!

Unde anume să găsești, de pildă, tot ce se petrece-n Capitala noastră?

Să zicem că e vineri și urmează un weekend frumos, în care n-ai nici cumpărături de făcut, nici cine știe ce paranghelie la care ești obligat să mergi; ai avea chef să te bucuri de experiențele nenumărate pe care ți le oferă Bucureștiul.

Mult noroc!

În mai fiecare parc se petrece cîte ceva. Sînt case deschise unde-s evenimente. Se petrec concursuri. Se țin parade, tururi, unele muzee au cîte-o expoziție. Găsești tîrguri, evenimente caritabile, chestii culturale. Cu adevărat ai de unde alege.

Și ce păcat că nu știi de ele.

De unde? Cine să strîngă toate informațiile astea, cine să adune din zecile de „eventuri” care rămîn obscure pe facebook?

În ani, bătînd orașul și trăgînd cu urechea, am nimenit la multe chestii intersante și drăguțe, unde-am petrecut clipe frumoase; chestii organizate de inimoși, pentru care fiecare om venit în plus era o sărbătoare; ce păcat că mai multă lume n-avusese cum să știe despre ele…

Aș fi foarte fericit să am unde găsi – strînse – informațiile despre ce se petrece-n București.

5 comments to n-ai cum să le știi pe toate

 • Maddox

  Subscriu 100% (problemă valabilă nu doar în București, ci și în celelalte orașe mari – însă cu atât mai acută în Capitală, din cauza numărului mult mai mare de evenimente).

  Chestia e că sunt multe site-uri care ar sări imediat: „Păi NOI facem deja asta!”.

  Însă noi, ceilalți, consumatorii de rând, știm că o sursă unică de informație despre TOATE lucrurile interesante care se petrec în oraș (nu doar o compilație tematică, subiectivă sau incompletă) rămâne o utopie. (Dar poate că așa și trebuie să rămână, căci un asemenea serviciu ar implica o investiție serioasă și probabil că nimeni n-ar fi dispus să plătească pentru „chestii pe care mi le iau de pe net.”)

  Aș fi curios să știu dacă într-un oraș din „lumea civilizată” treaba e la fel de fragmentată…

 • hm

  e slab. Fostele reviste care „agregau” gen Șapte Seri ori 24 Fun, de pildă, nu sînt nici pe departe portaluri. Presa nu adună nimic – nici nu mai are cu cine.
  Rămîne la fel, nu întrevăd nici o minune.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>