despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Zâmbete… stradale

scris de Ando

Tot căutând, ba o rablă abandonată, ba o casă părăginită sau, pur şi simplu plimbându-te pe străzi, fără un rost anume, mai dai şi de diverse chestii, hai să le zicem, nostime.

Iată, de exemplu, aceste două plăci indicatoare stradale montate, pe acelaşi stâlp. La prima vedere, ar fi o greşeală: cum, aceeaşi stradă indicată în două direcţii?

 

Realitatea de pe teren infirmă bănuiala. Aşa cum se vede în captură, Strada Popa Soare are două „ieşiri” separate de un scuar: una dă în Calea Călăraşi, cealaltă în Mântuleasa. Cele două case de pe ieşirea cea mică (spre Mântuleasa) neavând porţi sau uşi de acces pe aici, nu se justifica un nume separat pentru acel…„apendice”.

In schimb, în piaţa Sf. Ştefan, constatăm că dispare regula numerotării stradale tradiţionale (numerele cu soţ pe o parte şi cele fără soţ vizavi). Aici, nr. 9 este, bine mersi, aşezat la rând… după nr. 8, fiindcă casele s-au numerotat de-a lungul piațetei.

Pe strada Paleologu, am fost – fără să vreau- victima unei iluzii optice. Pozând, de fapt, alt subiect, la verificarea fotografiei, am remarcat o anomalie: din acel unghi, clădirea de pe fundal apare în imagine pur şi simplu ca o simplă ˜coajă”, ca o faţadă fără… conţinut.

Bineînţeles că, mişcându-mă câţiva metri înspre spate, lucurile s-au lămurit. Clădirea e întreagă şi la locul ei 🙂

 

Percepţia era că, dintotdeauna, frizerii şi-au practicat meseria „la vedere”. Asta pentru că, frizeriile au, îndeobşte, vitrine generoase cu intenţionată expunere spre şi dinspre trotuar.

Ei bine, nu-i chiar aşa. Unii preferă derularea operaţiunii sub… pecetea tainei, ca la „Frizeria cu un singur scaun”, unde se intră doar cu programare!

Alţii, din contra, atenţionează toată strada că unitatea s-a mutat mai încolo…

Normal, în trecere (şi când gardul permite), mai arunci câte o privire şi în curţi. Şi nu poţi să nu te veseleşti când dai de o astfel de abordare plină de… creativitate şi culoare.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>