„Nu dați bani la biserici”… cam greu. Mereu aud îndemnul ăsta; dar, fiindcă nu-i însoțit niciodată de faptele concrete ale celor care-l răspîndesc, sigur că nu poate fi decît o vorbă-n vînt. E greu să scoți Biserica din Societate, fiindcă cu toții o ținem acolo, chiar dacă zicem altfel.
Înțelegînd creșterea și istoria Capitalei, știm că Biserica-i o parte prea mare din noi. De aia „se dau bani la biserici”; fiindcă și cei care zic că-i o prostie se duc la biserică – chiar și numai la botezuri ori cununii.
Așadar, și Statul, și Primăria o să dea-n continuare „bani la biserică”. Na!
Asta nu mă-mpiedică să fac oleac’ de haz.
Nu trece zi să nu găsesc – printre ideile celor care-s împotriva susținerii Bisericii – pe-aceea că cea mai sigură cale de-a opri îndoctrinarea religioasă e să punem în mîna copiilor cărți; cît mai multe cărți.
Ghici ce! Aceeași Primărie pe care-o-njurăm că ne-aruncă banii la popi a organizat în Parcul Izvor un festival de citit dedicat copiilor.
… taman în weekendu-n care la Mitropolie încă mai ședeau la cozi cei veniți la moaștele lu’ Sfîntu Dumitru.
Nici eu nu mă omor după BOR, deşi fac mult mai mult pentru amărâţi decât se rostogoleşte prin presă, ar fi loc de mult mai bine şi mult mai organizat. Şi nu uit uleiul de palmier! 🙁
Cât despre banii cheltuiţi de stat cu bisricile/cultele… Iar nu e chiar aşa cum ni se induce: http://www.kishiniov.eu/ro/vreti-spitale-nu-catedrale-va-zice-mosu-unde-e-banii/
Ședeți liniștiți, ăștia care dau bani la BOR o fac cu oarece zgârcenie profesională, așa, ca de la hoțoman la hoțoman