despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

mulţumesc

cînd te-apuci de o treabă ca asta – mă refer la Simply Bucharest – nu ştii unde o să ajungi; uneori mai faci cîte un ocol, alteori te mai opreşti să-ţi tragi sufletul, dar întotdeauna se găseşte cineva care să-ţi zică dacă faci bine sau rău; fără asta nu poţi.

Şi scrii, şi te gîndeşti dacă e mai important să scrii în sine sau să transmiţi un mesaj; să faci conţinut sau să te promovezi; să aştepţi să fii luat în seamă sau să te bagi în seamă.

Te gîndeşti dacă e momentul să treci la categoria pro, dacă e cazul să intri în alte comunităţi şi reţele – în fine, încerci să faci ce crezi că-i mai bine.

Nu merge altfel; şi în toate astea, orice-ar zice unii – ăia marii – ceea ce vine de la cei pentru care scrii e ăl mai de folos lucru.

… şi azi vreau să-mi aduc aminte de prima mînă de ajutor care mi-a fost întinsă: primul comentariu pe Simply Bucharest. Se-ntîmpla acum doi ani, la o lună după ce lansam site-ul. Se-ntîmpla la articolul o carte frumoasa despre Bucuresti? în care scriam aşa:

Stiti vreuna? O povestire macar, ceva?

Stiti ce vreau sa zic, o carte-n care orasul asta s-apara asa cum nu te-astepti; sa-ti vina sa te duci pe strada de care scrie-n carte si s-astepti minunea. Stiu ca Bucurestiul nu-i Praga, Dublin, Paris ori Londra, da’chiar as vrea sa citesc cartea aia! Pentru ca uneori merita; uneori are strazile frumoase intr-o lumina calda si are – tot uneori – farmec. Bucurestiul trebuie sa fie mai mult decit semaforul la care astepti de patru ori sa se puna verde, mai mult decit blocurile care s-au ridicat si se ridica, mai mult decit parcarea de la Mall sau supermarket.

Comentariul s-a pierdut – am cam avut eu grijă să şterg, meşterind ceva la WordPress, comentariile din 2008 – dar n-am uitat cum, acu’ doi ani, am primit confirmarea că merită să fac treaba asta, pe Simply Bucharest.

Primul comentariu a venit de la cineva care-a rămas să comenteze pînă-n ziua de azi.

De la Harvey.

Mulţumesc!

5 comments to mulţumesc

 • Felicitari si la mai multi ani!
  Nu citesc chiar de la inceputuri, dar ma bucur ca la un moment dat, totusi, am nimerit pe acest site, unde revin cu placere si gasesc articole cel putin interesante.
  Multumim!

 • hm

  Comentariile, completările, corectările au îmbogăţit întotdeauna conţinutul nostru. Mai ales pentru că sîntem un site de nişă, publicul fidel ne ajută mult!

 • am fost prins cu prea multe ca sa mai am timp sa postez asa ca sunt inca dator la leapsa. din cand in cand mai dau insa cate o raita sa vad ce se mai scrie prin ceea ce urmaresc.
  acum intru ca sa spun o chestie amuzanta relativ la Simply Bucharest. am apasat, dintr-o greseala, pe butonul “translate” la blogul meu si am constat doua lucruri. primul e ca traducerea automata produce niste aberatii. al doilea e ca in optiunea “translate”, “Simply Bucharest” din lista mea s-a ransformat in “Simply Delhi” :))) …

 • acum am dat “translate” la tine si vad ca in text “Simply Bucharest” devine “Simly Bangalore” :)))) Cum o dai tot in India ajungem, aproape de moguli :))

 • hm

  nici eu n-am prea avut vreme, după cum se vede.
  Am vreo două proiecte care extind puţin interesele obişnuite de pe Simply Bucharest…

  Simply Bangalore… îmi place. O să extind franciza!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>