despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

o veste bună

Clădirii ăsteia – Cesianu – i s-a cam luat de mizerie. A fost cazino, a fost sală a teatrului Tănase, a fost – hăt-nainte – sediu al diplomației germane.

… se-mbracă-n schele; c-o fi bine – sperăm; că era timpul… o știm prea bine.

4 comments to o veste bună

  • Era si timpul. De ani de zile tot studiau problema …Cum in casa Florescu, (nr. 14 la http://berindey.blogspot.ro) unde era Goethe Institut, se va muta resedinta ambasadorului (https://www.uar-bna.ro/2016/proiecte/193/), in fosta legatie se dorea mutarea Institutului. Dar cum nemtii sunt saraci, probabil le-a luat mult timp pana sa gaseasca banii ca sa se ingrijeasca de proprietatea lor.

  • hm

    n-au fost într-atît de săraci încît să nu-și facă o ambasadă boccie-n Aviatorilor, nu?
    Desigur, nu așa scîrboasă ca cea a Canadei de pe Kiseleff—

  • Nu-i asa rea cea a Canadei … Mai scarbos concept mi se pare cel al ambasadei SUA, pe un teren smenuit … cu lasarea fortificatiilor pe loc dupa ce-au parasit vechiul sediu,. Mai scarbos mi se pare sediul UK, care are nevoie de BARIERE la capatul unei strazi in buricul targului …

  • hm

    Eu mă bucur c-am scăpat de orașul interzis de pe Batiștei, iar treaba cu închisul străzilor cred că-i mai mult o probă de servilism zelos de-al nostru..

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>