despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul
|
din zbor: doar veşti bune
- i-auzi una! tramvaiul 32 se-ntoarce la Unirii! Groapa de-acolo a fost astupată într-un timp record. Trei luni-jumate.
- i-auzi două! ştiţi că nu-i uşor să găseşti mezeluri bune în Bucureşti – vorbesc despre mezelurile de fabrică, nu despre cele vîndute prin tîrguri şi magazine etnice. Am lăudat Sergiana, şi azi o să laud mezelurile Alpin – sînt făcute la Brad (Hunedoara) de către firma Lorialba. În Bucureşti se vînd doar ambalate şi le găsiţi la Kaufland şi Mic.ro. Pentru tobă, maioş, slănină, virşli – încercaţi cu încredere.
- … fără număr! înc-o laudă pentru gogoşeria-patiseria La papa bun: gogoşi – perfecte; poale-n brîu – foarte bune; pateuri cu brînză – de vis. La papa bun ţine deschis pînă seara la 6, de luni pînă vineri – la Chirigiu se află minunăţia asta.
mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos
|
articolele noastre sînt preluate și de:
|
Tramvaiul 32 se intoarce cu greu la Unirii. Azi de dimineata am facut 30 de minute de la Chirigiu pana in locatia respectiva – 3 statii, 2km. Bine, pentru mine nu e singura optiune, varianta 11/25 pana la Pieptanari fiind in astfel de zile mult mai avantajoasa 😉
să ştii că merită să mergi pe la Pieptănari! Mai ales că ajungi din staţia de tramvai jos la metrou într-un minut!
Hm, un pic in afara topicului. Dupa 25 de ani de sectorul 3 a sosit momentul transferului. Am gasit un apartament in Rahova pe Modoran Ene, din cate am inteles esti rezident al sectorului. Daca ai un pic de timp pentru niste sfaturi si avantaje – dezavantaje ale zonei.
bine-nţeles!
mîine dimineaţă-s gata.
Merci mult, astept ! 😉
Deci…
De ce te-ai muta în Rahova?
De ce nu?
Nu-i un cartier rău. Blocurile sînt relativ noi şi au apartamente mari şi – spre deosebire de Titan şi Drumul Taberei – cele cu 3 camere au aproape întotdeauna 2 toalete.
În Rahova se mută – în general – puţini bucureşteni get-beget; ei preferă cartierele vechi.
În Rahova sînt multe blocuri liniştite, îngrijite şi curate, în care au locuit cadre militare.
Odată ce te obişnuieşti cu străduţele, poţi ieşi din cartier foarte repede.
Şcolile şi grădiniţele sînt curate şi renovate. şi nu sînt rele.
Străzile sînt asfaltate recent.
Rahova nu e departe de centru, iar legăturile cu cartierele de sud şi de vest sînt acceptabile.
Însă…
Rahova nu are nici un parc. Chestia aia de la Sebastian e mică rău, e un părculeţ. Locuri de joacă… jalnice. Nu ai nici un IOR unde să alergi.
Puţinătatea locurilor de parcare e un dezavantaj (fireşte, nu e bătălia din Militari, dar sînt multe blocuri cu 8 etaje pe Modoran Ene, aşa că trebuie să te descurci)
Pieţa Rahova e murdară, scumpă, gălăgioasă.
Rahova nu are multe magazine bune şi nici hipermarketuri. Dar Kaufland este foarte OK şi rapid.
Rahova nu are nici prea multe firme care livrează pizza şi altă mîncare acasă, nici vreun restaurant mai de Doamne-ajută. Shaormeriile de la Sebastian sînt cam singurele locuri de unde-ţi poţi lua ceva bun pe stradă.
La prima vedere Rahova e un coşmar pentru trafic. Calea Rahovei se traversează doar la Sebastian, Petre Ispirescu şi Piaţa Rahova. Însă se găsesc scurtături eficiente.
Transportul public este subdimensionat, dar asta din cauză că RATB nu are deajuns de multe tramvaie. Acuma, depinde şi unde lucrezi…
Nu sînt mai mulţi drogaţi ca-n alte cartiere. Vezi într-adevăr mai mulţi ţigani, dar asta e pentru că-i Ferentariul aproape. Rahova – noaptea – e la fel de sigură ca orice alt cartier.
Spital – pe-aproape nu este. Policlinică – e mizeră.
Rahova îl are pe Vanghelie. Cînd se apropie alegerile, asfaltează, face părculeţe, spoieşte blocuri. În ziua alegerilor trimite cîte o hîrtie la fiecare asociaţie de locatari prin care promite că blocul respectiv va fi reabilitat termic gratis.
Rahova rămîne – atîta vreme cît este Vanghelie primar – murdară, ne-ngrijită.
Asta e!
Uită-te la bloc, la vecini, la restul străzii. Mergi dimineaţa şi seara ca să-ţi faci o idee – că astea-s perioadele zilei în care o să ai de-a face cu Rahova..
După cum am spus, apartamentele sînt mari şi nu-s de lepădat – deloc.
Orice altceva vrei să ştii – aştept. Cred că şi Dan poate să spună cîteva lucruri despre viaţa în Rahova.
Eu am doar 4 luni complete de Rahova, desi unde stau eu denumirea e mai mult generica fiindca nu e vorba de “aglomerarea urbana” ci de un “buffer area” intre cartierul de blocuri si case propriu-zis si centrul orasului, o zona desfigurata de tovar’su si lasata in halul asta de 25 de ani. De aici vin avantaje si dezavantaje: pe de o parte blocul e din generatia ’90, bine compartimentat cu camere mari, e foarte aproape de “civilizatie” (dar si de piata de flori…. damn!), nu e nicio problema cu parcarea – pe de alta prezenta campurilor virane cu statut imobiliar incert dublata de fauna “pietei de flori” face bine populatiei de sobolani. “La strada” se mai culeg cat de cat gunoaiele, in zonele mai retrase avem deja maldare de mizerie… De fapt asta e singurul lucru care ma dispera cu adevarat: mizeria, gunoiul! Cin’ l-o mai vota pe respectivul primar de sector….
Multumesc frumos pentru prezentarea Rahovei 😉 raman dator !!!