despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Fado: Restaurantul portughez

RESTAURANTUL S-A ÎNCHIS.
Acuma o sa povestesc despre alt restaurant cu specific: cu specific portughez. Il gasim pe Ferdinand, la o statie dupa Foisor, si se cheama Fado (i-a zis Porto inainte). Nu e mare dar nici inghesuit si sfatul meu e sa faceti o rezervare, desi eu l-am gasit mai tot timpul gol: pentru ca primirea face toti banii.
La Fado trebuie sa incepi cu un pahar de sangria (sangria e foarte buna, si e mai aspra decit cea spaniola) si apoi sa faci bine sa intrebi ce e cu toate bunatatile trecute in meniu: pentru ca o sa ai greutati in alegere. Asa cum vad eu lucrurile, multe din mancarurile lor pleaca de la o baza delicioasa, un sos cu multe legume si poate cu cirnati, si poti sa pui apoi fie carne, fie peste, fie alte legume…. Si nici portiile nu sunt mici. Iar la desert, incercati o crema de zahar ars. Si asculati muzica de acolo, e simpatica, fara sa fie ceva prea etnic: de fapt, sunt mai mult hituri pop cantate in portugheza. La Fado e de mers; si e de mers daca ai vreo ocazie mai deosebita.
In mod normal, restaurantul este inchis lunea.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>