despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

înțelegînd duamna

… se-ntîmplă s-ai de-a face cu cîte-o mitocancă, cu cîte-o țață; cu cîte-o țoapă; cum scoți cămașa? Din păcate… cam greu!

Să vedem de ce.

În primul rînd, depinde de unde se trage duamna – fiindcă, mai presus de toate, mitocanca, țața și țoapa e duamnă.

Dacă-i dintr-acelea ce provin din familii amărîte și din zone sărace însemnează că ambiția ei de a parveni este uriașă.

Depinde și cum e dînsa: mai prostuță, mai isteață, mai urîțică, mai frumușică; cel mai simplu e cu cele ce aleg să-și puie pe tarabă țîțele – astea se satură mai iute, ca să zic așa.

Da’ cu alea care au ceva-n cap, care iau note bune-n liceu, care au un plan de viitor… nu există limită; nu fac greșeli; nu se lasă deturnate; își văd drumul, scopul. Ajung în funcții bune, conduc instituții, firme, companii – și nu prea ai ce să le faci dac-apucă să conducă.

Ca la bolile spurcate, profilaxia-i totul: duamna trebuie identificată din timp; și ținută departe de puterea de-a conduce.

De ea nu trebuie să te folosești, crezînd că ea se mulțumește să-ți fie instrument; nici nu-ți dai seama cînd te pomenești că se folosește ea de tine.

Duamna conduce jocul, dacă-nțelegeți; fiindcă ea are resurse nesfîrșite de răutate și ambiție.

De duamnă nu te poți lua – dacă-i spui că-i rea, o să urle că disprețuiești femeia; dac-o faci proastă, te zgîrie pe față că dai într-o mamă; dacă-ncerci să demonstrezi că-i hoață, iese-n stradă pentru că calci în picioare românca

Mitocanca, țața, țoapa – duamna, carevasăzică – este mereu femeie, mamă și româncă!

Ca Femeie, cînd merge la vreun eveniment cu public feminin, se-mbracă-n ie; dacă-s bărbați în audiență însă, își vîră bucile-n ceva strîmt.

Ca Mamă, pune poze cu plozii (ăia crescuți de șofer și servitoare) de Sfintele Sărbători.

Ca Româncă, scrie poezii, botează cîrduri de fini, marchează toate zilele oficiale.

… o duamnă desăvîrșită; cu calitățile de mai sus, ea se-așteaptă ca oricine să se dea din calea ei; cum poți cuteza numai a te gîndi să lupți contra ei?

Cu greu. Duamna – din păcate pentru ceilalți – nu face greșeli mari; ține la familie și-și acoperă mizeriile cu grijă.

Duamna este temută și se-nconjoară de lachei care-i sînt vînduți – dar care, cu prima ocazie sigură, o s-o trădeze pentru un stăpîn mai respectabil. Duamna nu e iubită și nici respectată de nimeni – toată lumea care se veștejește-n preajma ei este înspăimîntată de răutatea și de puterea ei de răzbunare.

De-aceea lupta contra unei duamne e grea și-i ceva de gherilă. Căci cu prima ocazie își dă jos haina de Femeie De Succes și pozează în victimă – îi și place și se și pricepe de minune la asta.

10 comments to înțelegînd duamna

 • Oana

  Moaaaama, nu te credeam in stare sa dai asa in Firea! Esti de-al lu’ Tudose, inteleg?

 • dragos b

  Care eşti tu om rău!

 • hm

  numa oaminii răi se ia de duamne.

 • Freesys

  Numai o duamnă putea organiza un bâlci și nu un târg dedicat Crăciunului în buricul orașului.

 • ionescu

  sunt unul din miile de bukresteni care au votat-o pe duouoauamna fin’ca au citit pe acest blog ca nicolae danut e incompetent si ca dispretuieste oamenii. iar lis nu a mai catindat…

 • hm

  Haide, că nu am influențat mai mult de câțiva nehotărâți.
  Rămân mândru că am insistat atât de mult să nu fi fost votat N. Dan.

  … Dar de ce oare toată lumea crede că articolul de față este despre d-na Primar?
  Cunosc duamne mai dihai și mai toxice.

  • Mă îndoiesc că articolul este despre Olga cea mică din Oltenia… N-a ieşit Nicuşor, deci ne-am ales cu duamna. Va veni oare vreodată momentul în care cei care au susţinut-o – direct sau indirect – vor admite ce greşeală au făcut şi cum au aruncat Bucureştiul în Evul Mediu pentru minim 4 ani?

 • hm

  Nu e doar un articol în cheie politică, deși i se potrivește d-nei Primar de minune. De fapt, i se potrivește d-nei în sine, căci toxicitatea îi precedase funcția actuală.

  Sunt curios cui îi vom da peste nas la alegerile viitoare! Deocamdată nu-l văd, ieșit la încălzire, decât pe Ciucu. Obraznic și cu mai mult simț politic de supraviețuire.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>