despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Reciclaț!

Se-ntîmplă de ceva vreme… și nu-mi place!

S-au rărit grozav containerele celea colorate, puse pentru colectarea selectivă a gunoiului.

O văd mult prea bine-n Sectorul 1; adică… nu le mai văd: Plevnei cu Virgiliu? Ion Mihalache cu Banu Manta? Schitu Măgureanu cu Știrbey Vodă? … nu le mai văd!

M-obișnuisem să le am în drum.

… m-obișnuisem să las la ele ba sticle de plastic, ba maculatură.

Acuma mă-nvîrt ca prostu’ prin tot orașul.

E neplăcut să pierzi niște obiceiuri bune și să-ți bați loc de oamenii – chiar tot mai mulți! – care de bine, de rău, chiar se-nvățaseră să umple cu folos containerele astea.

10 comments to Reciclaț!

 • înseamnă că noi stăm în cartier select, eu am containere şi la Piaţa Rahova şi la Teiuş, lângă staţiile de tramvai.

 • hm

  îs și-n colț, Rahova cu Ferentari, da’ cam mereu pline. și cu alte gunoaie, desigur.

 • Stai linistit, am pozat eu intr-o si un camion de la ADP care venise sa le incarce in zona mea. Le-a descarcat pe toate in aceea bena. Am pozat cu telefonul dar nu mai stiu ce s-a ales d epoza aia. Stiu ca am stat si m-am uitat ca prostul, neintelegand ce fel de reciclarea selectiva s-ar putea produce in orasul si tara asta …

 • hm

  Cam așa e. Cam toate ajung alandala la groapa de gunoi. Acolo, însă, se mai aleg iar reciclabilele.

 • Probabil ceva asemanator cu situatia din S3?
  Spune acolo si ca-s luate la gramada si apoi sortate, ca oricum trebuie sortate, ar vrea ei sa fie separate mai corect de oameni dar nu-s. Dar indiferent cum sunt luate, eu zic c-ar fi bine sa ramana separate, poate chiar in si mai multe categorii odata cu trecerea timpului, tocmai ca sa obisnuiasca oamenii mai mult sa faca asta, dar vad c-o iau in directia inversa cu astea ingropate (acolo unde apar macar alea si nu dispar pur si simplu de tot, cum e in majoritatea locurilor), care au toata “fractia uscata” la gramada. Mult mai multe automate de reciclare care sa recunoasca daca bagi ce trebuie unde trebuie si sa dea acolo ceva maruntis ar ajuta…

 • hm

  Suntem foarte la început cu colectarea, după ani buni de existență a clopotelor prea puțini le folosesc.
  Pe de altă parte, am văzut „pe-afară” tomberoane obișnuite pentru colectare selectivă la fitece colț de stradă. Nu-s fățoase… dar sînt vizibile, oamenii le văd azi, le văd mîine – și se creează obiceiuri bune.

 • Şi prin Dr. Taberei mai sunt. Nu ştiu dacă le mai goleşte cineva, într-o vreme vedeam ,,discriminaţii” cum le forţau pentru a lua conţinutul, acum nu mai vin nici ăia… Mai merită menţionată şi poziţia lor, la mine sunt puse pe colţul străzii, dacă vin cu maşina sau bicicleta şi pietonii de pe trotuar sunt mai mici de înălţime, n-am nicio şansă să îi văd decât dacă dau în ei.

 • hm

  În general, i-au pus unde era câte un colț de trotuar mai larg, chiar dacă nu e „vad“, important e să poată ei să îi golească ușor.

 • Cineva citeşte pe aici… azi nu mai erau pubelele. Acum o săptămână erau.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>