despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

de cinci lei principii

… se zice că principiile-s importante – unul din ele e că trebuie să te ții de promisiuni.

Deasupra caselor din Kaufland șed atîrnate niște placarde pe care scrie că primești un cupon de cinci lei dacă șezi la coadă mai mult de cinci minute și nu-s toate casele deschise. Din fericire, arareori se-ntîmplă s-am mai mult de alți doi clienți în față, la coadă – merge iute, treaba.

Într-o seară, însă, s-a-ntîmplat să meargă prost și s-aștept spre zece minute. Puține case, mulți oameni în magazin, căruțuri pline, marfă care nu se scana sau era prost cîntărită: se-adunaseră toate.

Așa că mi-am revendicat cuponul de cinci lei. Din principiu, nu?

Și l-am primit. Promisiunea a fost respectată.

Doar că—

Doar că primirea acestui cupon îți mai ia încă vreo cinci minute, fiindcă nu ți-l dă direct la casă.

Te trimet la informații, unde-ți iau datele, te pun să te iscălești într-un caiet, mai fac o copie și cuponului… și de-abia dup-aia ți-l dau. Cerere nu te pun să faci; și nici dosar cu șină nu-ți cer: măcar atît.

Deci: ai pierdut deja peste cinci minute la casă, și mai pierzi apoi încă pe-atîta!

6 comments to de cinci lei principii

 • George

  Corect fata de toata lumea (incluzandu-i) ar fi sa renunte la “gheismele” si pupincurismele de genul asta la adresa “stimabilului client”. Si ei, si Mega.
  Am facut si eu treaba asta, prin vara. Doamna sefa a casierelor, Gabriela, a fost atat de acra, parca-i luasem odorul, nu alta. De indraznesti sa-ti ceri “dreptul”, se uita la tine ca la un pomanagiu. Nici nu mi-au priit cei 5 lei, am varsat berea din greseala acasa.
  Inchei zicand ca e foarte probabil ca tocmai casiera va fi trasa la raspundere, pe nedrept, ca n-a scanat mai repede.

 • hm

  La Kaufland la noi chiar se mișcă repede fetele de la case.
  Cu Mega Image și casele lui nu mă împac, nu m-am împăcat niciodată.

 • hm

  Și apropo de genu’ ăsta de bălării, oare câți oameni chiar ajung să ceară „de x ori diferența“ la marile magazine care se laudă ca au „cele mai mici prețuri”?

 • George

  Clientii vor veni oricum, cu sau fara 5 lei de pomana cand e aglomerat. E mai bine fara treburi de-astea “ghei”. Mai cu seama cand “fac marunt din buze” cand iti ceri “dreptul”

 • Pentru case lente încercaţi fostele Billa devenite Carrefour. La cel de la Tricodava e nenorocire. Pe lângă faptul că casierele au tot timpul chef de taclale, se mişcă şi încet, mai ales că majoritatea sunt doamne trecute de prima tinereţe. De fapt şi clienţii sunt cam tot aşa, că ăi mai tineri se duc peste drum la Auchan, unde dacă vrei să scapi repede te duci la casele ,,semi-automate”, de care cei în vârstă se cam feresc (ţi se scanează articolele de casieră şi apoi te duci la un automat să plăteşti, unele automate funcţionând doar cu card). Chestia e că acel Carrefour are preţuri mai bune la unele produse alimentare (dar la bere e praf), deci mai am nevoie şi de el uneori.
  La Mega Image e şi mai rău, mi s-a întâmplat să stau vreo 2 minute cu produsele în mână până şi-a terminat doamna casieră conversaţia cu colega. La Kaufland – cel puţin la cel de la Tricodava – lucrează decent casele, dar nu chiar ca la Auchan. Dar, pentru comparaţie, la Kaufland Ruse zici că sunt roboţi casierele alea când le vezi ce repede scanează şi încasează.

 • hm

  Altă experiență lentă – Carrefour Market (cele Market de dinainte de Billa)
  Cred că făcuseră un lucru bun în sine și angajaseră lucrătorii cu mici dizabilități. Făceau cât puteau de bine dar pur și simplu nu le „mergeau mâinile“. N-am mai trecut să văd.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>