despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Ferentari? Lasă-i să crape.

Doi copii au fost loviţi, duminică, de un autobuz al liniei 139 a Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), în cartierul Ferentari, şoferul arătând că, din cauză că nu a văzut momentul impactului, nu a ştiut despre asta, motiv pentru care şi-a continuat cursa, arată conducerea instituţiei…

În timp ce autobuzul rula regulamentar, doi copii au apărut de pe o străduţă laterală, şi au mers o bună bucată de drum, în paralel cu autobuzul între bordură şi vehicul. La un moment dat, cei doi copii au fost atinşi de colţul drepta spate al autobuzului şi proiectaţi pe carosabil… (de aici)

Povestea asta s-a-ntîmplat pe minunata stradă Bachus din Bucureşti; nu din Ferentari, ci din Bucureşti. Bachus – Cîrlibaba – Amurgului este o succesiune de străzi care leagă Prelungirea Ferentarilor de Rahova; este singura legătură directă între zonele astea două. Străzile astea sînt înguste – practic se circulă pe cîte o bandă pe fiecare sens; străzile astea sînt sinuoase, iar ieşirile din străzile adiacente sînt deseori fără vizibilitate. Străzile astea sînt folosite de foarte mulţi şoferi. Pe străzile astea se strecoară destul de greu autobuzele liniilor 139 şi 220.

Ei bine, pe străzile astea din Bucureşti nu trebuie să se circule aşa. Vorbim de ani de zile de o legătură alternativă între Rahova şi Ferentari, dar nu s-a făcut nimic. Unii şoferi îşi încearcă norocul şi pe străduţe paralele, dar nu e de ajuns.

Trebuie sensuri unice, trebuie artere noi, trebuie semafoare (cine ştie intersecţia dintre Bachus, Ferentari şi Toporaşi înţelege ce vreau să zic)… trebuie, mai ales, să înţelegem că Ferentariul nu e un cartier în care trăiesc oameni second hand.

Cu cît e Ferentariul mai civilizat, cu atît e Bucureştiul mai civilizat.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>