despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Locuri…

Azi, despre locuri: locuri care-au fost, care nu mai sînt, care încă mai sînt, care o să fie…

Ştiţi – de-a lungul vremii te muţi, îţi schimbi serviciul, îţi faci alte tabieturi. Aşa că-n locuri unde mîncai zilnic odinioară nu mai dai cu lunile; cu anii chiar. Despre unele afli cu uimire că s-au închis – despre altele afli cu şi mai mare uimire că nu s-au închis…

Săptămîna trecută mă găseam, puţin înainte de ora prînzului, pe la Obor; şi mă şi vedeam luîndu-mi vreo shaorma şi o prăjitură de la Ines. Dar Ines, aşa cum o ştiam eu, s-a închis – cine ştie de cînd! În locul ei este o shaormerie care vinde şi alte mîncăruri (arătau bine) – Mr. Peter’s, o cofetărie-pizzerie – Karamel – şi a doua cofetărie Istanbul din Bucureşti (bine, pe firmă scrie cofatarie):

… asta e, toate-s trecătoare!

… mai puţin patiseria-covrigăria de la Foişor (pe colţul dintre Traian şi Ferdinand), care se ţine bine pe picioare; şi tot în zonă, covrigăria de pe Ferdinand, din staţia lui 85 de peste drum de spitalul de oase rupte, care face-n continuare ceea ce trebuie să facă.

… n-am văzut să se fi schimbat ceva nici la patiseriile de pe Pache, de la Şcoala Iancului.

Acolo unde Carol face cruce cu Moşilor era, pe colţ, o cofetărie – veche. Nu mai e acolo, dar la cîţiva metri, adică imediat ce intri pe Moşilor este patiseria Imperial, care n-o duce rău.

Vă zic sincer că am regăsit patiseria de pe Vulcănescu colţ cu Griviţei la fel, la fel de bună.

La sfîrşit vă zic încă o dată că mă miră cît de goală e cafeneaua/braseria Capşa. E atît de goală încît nu-ţi vine să intri – te gîndeşti să nu sperii pe cineva. Da-i păcat să nu intri; pe lîngă faptul că au o cafea turcească de zile mari, se mănîncă bine şi nu atît de scump pe cît ai crede!

mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos

5 comments to Locuri…

  • Dragos B

    Mie-mi place la Istanbul la patiserie ce produse au… 🙂
    http://www.cofetaria-istanbul.ro/index.php/ro/patiserie

    Bine, fuse Istanbulul Constantinopol, da’ cred ca mancau greaca
    pe paine, nu latina… … …

  • hm

    sînt buuune rău!
    şi un pic scumpe…

  • Dragos B

    De gustibus … … … =))

    Apropo, la “Torturi” si “Brutarie” tot ‘Lorem ipsum dolor…’ au.

    🙂

  • hm

    n-ai cum să dai greş cu loren ipsum 🙂

  • Cristian

    Vindem linii complete pentru simigerie (covrigi calzi) compusa din:
    1. 1 cuptor electric(masoara temperatura de coacere si timpii) tip tunel (450-550 covrigi/ ora garantat cu proba) foarte important -auto curatare, banda speciala (covrigii nu se lipesc niciodata)
    2. 1 malaxor (15 kg. aluat covrigi)
    3. 1 fripteoza (oparitor covrigi)
    4. 1 hota (450 metri cubi aer pe ora)
    5. 2 mese inox din care una cu blat de polietilena special pentru modelat covrigi.
    6. 1 cantar 15 kg (diviziunea 2)
    7. 1 casa marcat. toate utilajele sunt din inox. Oferim garantie 3 ani, certificate de conformitate, transport , montare si asistenta gratuita in toata tara.Oferim retete si toate relatiile de la A la Z pentru deschidere simigerie (covrigi calzi). Nu ezitati , contactati-ne acum!! 0746974493. Pret 8200 euro Botosani

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>