despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

S-au făcut stăpîni.

Am străbătut orașul ăsta-n lung și-n lat. Am intrat printre blocuri, prin alei întortocheate, prin cotloane înfundate.

Peste tot pe unde-am fost însă, am văzut determinarea bucureșteanului de a-și croi loc, de a se băga…

… determinare care se contrazice cu pornirea sa de-a-nchide cu garduri și lacăt, de a se face stăpîn pe-un trotuar, pe-un petec de iarbă, pe-un colț de stradă.

Dar nicăieri în oraș n-am văzut nesimțirea uriașă care se petrece în Rahova mea, pe aleea asta ce unește străzile Malcoci și Dunăvăț.

„Cetățenii” din blocurile riverane pur și simplu și-au luat stradă. Ei folosesc aleea asta numai și numai ca parcare și nu lasă pe absolut nimeni să circule pe ea.

Și nu de ieri-de azi. De ani de zile.

Primăria le-a asfaltat mîndrețe de alee și ei s-au făcut stăpîni pe ea.

5 comments to S-au făcut stăpîni.

  • Filip

    Se poate circula, e loc de bicicletă și de pietoni, doar că nu pe trotuarul acela îngust. Cred că e un avantaj că nu pot circula mașinile, atât în mod specific pentru riverani, cât și pentru noi în ansamblu (mai multă siguranță și mai puțină poluare).
    Acuma depinde și de zi/oră, de exemplu: https://www.mapillary.com/map/im/jZh5miNWA-bcsXsj9gANmw

  • hm

    poate mitocanii din blocurile alea mai are nevoie – Doamne-feri – o Salvare, o mașină de pompieri…

    A se vedea că riveranii n-au alt interes decît să aibă locuri de parcare, au omorît aleea.
    NU pentru a o ține ca loc de joacă, sau ceva de genul. Nu.

  • cata

    Foarte misto ! Cand am revenit in Rahova , acum mai bine de 40 de ani , straduta asta nu exista , era o alta,micuta , intre Malcoci si Dunavat,paralela cu ele si care nu incepea din Rahova , ci de unde este acel loc de joaca de mai sus de punctul termic , straduta care se termina in fata strazii mele , care era de fapt o fundatura,devenita mai tarziu,dupa demolari Pictor Dan Mihail. Biata mama a ales un apartament cu vedere la case , nu la Malcoci , ca sa fie liniste . Ei , si ironia sortii a facut ca toate acele case sa fie demolate si fundatura unde era plasata scara noastra (desi o parte dintre celelalte scari ale blocului sa fie pe Malcoci) sa devina strada Pictor Dan Mihail , adica o strada mai sus de aceasta din fotografie (cunoscatorii zonei stiu despre ce este vorba).Asa incat , datorita partial si astora de au blocat strada si pe care nu-i deranjeaza nimeni , in orele de varf , pe sub geamul mamei (ironia sortii) sa fie un trafic mai aglomerat decat pe Magheru (pastrand proportiile , pe unitate ).

  • hm

    Da, cunoscătorii zonei știu bine ce trafic infernal e-n dreptul blocului unde stă mama ta!
    Oricum, e îngrozitor, tronsonul acela de bloc nu are practic trotuar, ieși din scară drept pe stradă.
    Ar trebui cumva să devină cu sens unic, nu se mai poate altfel. E tranzit în ambele sensuri. Știu oameni care fac traseul Drumu Taberei-Berceni și ajung aici ca scurtătură printre blocuri.

  • Filip

    Eu personal cred că soluția pe termen lung e transformarea zonei dintre Rahova și Sălaj într-o zonă cvasipietonală cu limită de 20- km/h și prioritate automată pentru pietoni, dar pentru asta cred că trebuie modificată și legislația.
    Până atunci, am creat un grup de discuții pe Facebook pentru cei interesați de socializare: https://www.facebook.com/groups/1800412499978062/ Pe moment se numește „Din Rahova în Sălaj”.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>