despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

cu DOMNUL Oprescu nu făceați așa, nu-i așa?

L-am urmărit pe uriașul panglicar Oprescu din 1998, de cînd am auzit prima dată că dorește să fie Primarul Capitalei. După ce chiar s-a ales, zece ani mai tîrziu, am căutat, cu toată atenția, să văd și ce zice și ce face el – dar și ce zice și ce face oricine era contra lui.

Oprescu a fost un primar îngrozitor; nimeni altcineva nu și-a bătut joc de oraș și oameni ca el.

Cu toate astea, cei care luptau contra administrației sale păstrau, cum s-ar zice, distanța legală: nu se coborau la miștouri ieftine, la glumițe, la ironii de clasa a opta. Chiar și caraghioșii care „salvau” una-alta nu-ndrăzneau s-o facă decît cu seriozitate.

Dar domnul Oprescu nu mai e primar… Ale vieții valuri!

Azi e primar doamna Firea. Sau – așa cum citim zi de zi…

 • o țoapă
 • o vrăjitoare
 • o țărancă
 • o moldoveancă

Oameni mari, deștepți, competenți și cu caracter care timp de șapte ani de zile nu și-au permis să facă glume pe seama Domnului Primar General Profesor Universitar Doctor Sorin Oprescu… se-ntrec în ironii la adresa duamnei.

Cîtă, cîtă ipocrizie.

18 comments to cu DOMNUL Oprescu nu făceați așa, nu-i așa?

 • Poate si pentru ca Oprescu era chiar doctor chirurg si profesor in viata respectabila in timp ce Firea chiar e o toapa parvenita si aroganta …

 • hm

  în viața respectabilă!… Oprescu!…

 • Adica aia in care-si facea meseria si atat, la asta m-am referit 🙂

 • ionescu

  eu nu cred ca oprescu era ocrotit de ironii. poate nu era facebookul atat de important pe vremea aia.

 • hm

  O, da, unii chiar îndrăzneau să-i zică Dr. Oetker.

 • Inca mai am in banda din stanga a blogului aceasta donatie a unui fost “follower” al meu: https://4.bp.blogspot.com/-zRDIXX1e6hQ/TXOW8Q71HMI/AAAAAAAABAc/MxUtUlOE92c/s240/oprescu%2Bterminator%2B1.jpg

 • hm

  alte vremuri! Duamna Firea, dac-ar fi fost ea aia care să fi demolat Hala Matache, ar fi botezat-o înainte și Regele Mihai.

 • Cristian Ioan

  Adrian, nu ai sa faci multi purici pe aici daca spui de stirista Varanului ca este tzopa parvenita, Cornel e un batran komunist cu un deosebit atasament pentu pedesere si oamenii lui.
  Iar Oprescu nu numai ca ESTE chirurg, dar si avea experienta de management, din moment ce a fost Director al spitalului Municipal, in vreme ce prolifica tzopa parvenit nu are alte calificari decit ca este sotia lui Pandele …

 • hm

  Dar a condus vreo patru ani și Spitalul Elias, în paralel cu Municipalul – mă înduioșează amintirea frumoasă ce i-o păstrăm.

 • Nu stiu cat de komunist e, eu sigur sunt anticomunist. Stiu ca e puternic antimonarhic si el stie ca eu eram atasat de ideea de monarhie. Stiu ca il detesta pe Nicusod Dan si el stie ca l-am votat pe Nicusor Dan. Stiu ca lui i se pare normala actiunea cu axa Buzesti si el stie ca eu consider demolarile de acolo o actiune irationala dar si la liita legii, la fel ca distrugerea absolut stupida si inutila a Halei Unirii in urma cu peste 30 de ani. Si totusi inca impartim puricii virtual … poate pentru ca suntem la fel de batrani !?
  Cu Oprescu eu fac in continuare distinctia intre om si rezultatele sale profesionale. Si Sadoveanu sau Calinescu au fost niste abjecti dar au fost cineva in literatura. Nu ma indoiesc ca Oprescu e din acelasi aluat uman josnic ca si ala de la Cluj cu transplanturile. Mengele …

  • Vlad

   Este mare pacat ca multi oameni inteligenti (cum este si HM) il detesta pe Nicusor Dan si urasc USR-ul si pe tehnocratii guvernului Ciolos. Sunt convins ca asta nu este o consecinta a vreunor foloase de orice fel pe care acestia le au de pe urma PSD-ului. Ci este, in cele mai multe cazuri, un efect datorat unei combinatii de sentimente, ganduri, si contra-reactii la entuziasmul (intr-adevar poate prea over the top) al unor suporteri USR sau ai guvernului Ciolos.

   Pentru mine este clar ca, desi USR-ul/tehnocratii au si ei problemele lor, sunt oricum de 10X mai buni decat vechea clasa politica (PSD, PNL, etc.), deci a-i compara unii cu altii, sau a spune ca “toti sunt la fel” este absurd.

   • HM

    Sunt întrebări foarte bune.
    Sunt lucruri la care m-am gândit mult – da, de ce îl „detest” pe N. Dan ( Adrian zice că îl detest, eu zic că e prea mult cuvântul ăsta: pur și simplu îl văd ridicol).
    Alt punct – Nu e o contrareacție.
    Am încercat foarte mult să nu folosesc comparații între USR și cealaltă politică — toate bubele tehnocrațilir, USR-istilor șamd au fost tratate în raport cu ele însele.

 • hm

  deci sînt și eu un Oprescu mai mititel, cu ceva calități 🙂

 • Cristian Ioan

  “sînt și eu un Oprescu mai mititel, cu ceva calități ”

  excelent spus!
  bravo, batrane komunist!

  Asa este, si ai formulat foarte bine: unii nu suntem de acord cu optiunea ta pro Imperiul Raului, dar tot intram frecvent pe Simplybucharest, pentru ca ne place, si ne-ar parea tare rau sa nu mai existe blogul …

 • Dan

  Fostul primar e din categoria notabilităților de vitrină. Nu ar fi ajuns director nici măcar peste un azil de bătrâni doar prin calitățile lui profesionale și umane. Pur și simplu a spus ce voiau foarte mulți oameni să audă și a avut și un “spate” solid. Spre sfârșitul ultimului mandat nu putea să mai lege două vorbe coerente împreună; eu personal zic că dl. Alzheimer l-a scos de pe scena politică, nu cine știe ce interese politice.

 • Cristian Ioan

  @Vlad, rste complet incorect sa spui ca tehnocratii “sunt oricum de 10X mai buni”, pur si simplu nu exista compratie, nu e vorba nici macare de multe ordine de marime!
  Este vorba nu de o optiune politica pentru o anunmita tendinta sau un anumit partid, ci de o optiune FUNDAMENTALA de viata: ori esti cu Binele, cu Lumina, cu Dreptatea si Adevarul, cu Lumea Libera, ori esti cu complicii lui Ilici, adica cu Intunericul, cu Imperiul Raului!

  • Vlad

   @Cristian Ioan: Pot fi de acord cu acest fel de a privi lucrurile, dar cred ca exista grade de comparatie pe scara binelui si a raului. De exemplu, desi Iliescu a fost un personaj negativ in istoria recenta a Romaniei, totusi a fost mai bun decat Ceausescu, iar Basescu a fost mai bun decat Iliescu, si asa mai departe.

   Sunt sustinator USR, iar factorul de 10X este conservator (personal, cred ca factorul e mai aproape de 50X). Si sunt de acord ca USR-ul vrea binele tarii, pe cand PSD-ul vrea sa aiba grija de propria clientela de partid, fara sa-i pese prea mult de cetatenii Romaniei.

 • Cristian Ioan

  @Vlad,
  Desigur ca exista grade de comparatie!
  Eu am aratat doar optiunea grosiera, intre Bine si Rau.
  nu cred ca este corect sa spui ca ion ilici a fost “mai bun” decat Pingelica.
  Iar COmandantul, cu toate lipsurile si problemele sale omenesti, a fost indiscutabil de partea Binelui.
  Si eu am fost sustinator al fostului USR, mai putin acum, cand a devenit Partidul Pirtzarilor, dar tot este infinit mai bine sa ii votam, decat sa lasam ca pedesereul sa aiba in continuare majoritatea absoluta. Ceea ce ar fi catstrofal: tu spui ” fara sa-i pese prea mult de cetatenii Romaniei” -asta ar fi excelent, in realitate nu le pasa absolut de loc! Aici rezida catastrofa, pedesereul este un stapin de sclavi foarte prost, isi trateaza rau sclavii, nu isi pune intrebarea “dar dupa ce acestia or sa moara, eu ca ma fac?!”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>