despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

7 mașini vechi XCI

de Ando și HM

Episodul 91! Începem cu ceva rar, c-așa-i frumos. Uite un Fiat 1100 Familiare (doar sigla din spate e de la un Jeep Wagoneer). Drăguț!

Ce-a mai rămas dintr-un model Fairway: prin anii ’90 s-au adus cîteva „taxiuri londoneze” pentru a fi folosite la evenimente; între timp oamenii s-au dedulcit la mașini clasice, elegante – ba „oldtimere”, ba decapotabile americane și dricurile astea negre n-au mai avut succes.

Avem o noutate! Prima contribuție a lui Andrei Mihai la serialul nostru. E Subaru XT – poate primul model al mărcii care (la mijloc de ani ’80) lăsa să se-nțeleagă că Subaru are resurse să scoată și altceva decît mașini trainice, dar terne; ce s-au mai schimbat lucrurile de-atuncea!

Uite o mașină tare interesantă. E-o Honda HR-V, apărută pe sfîrșit de ani ’90; un soi de mic SUV vesel, mai de oraș – o specie de mașină care azi a ajuns la mare căutare, după ce producătorii au început să creeze caroserii mai ușchite – cu siguranță mai puțin serioase…

  

Iată un Opel Kadett caravan două uși. N-am priceput niciodată nevoia nemților de-a construi, pînă-n anii ’80, breakuri dintr-astea nepractice în paralel cu cele care chiar aveau patru uși.

Ne-ntoarcem iar la Forduri. Data trecută am avut un Taunus dichisit; azi avem unul căzut, ce-așteaptă poate vremuri mai bune și altul abandonat în bălării!

Mai avem și două Sierre – ia să le comparăm…

Dac-ați avut răbdare pîn-aici, iată și-un Mozvici 402 drăguț, pe care-l revedem cu plăcere! Și tot cu plăcere-l găsim tot pe roate… la aproape 60 de ani de la fabricație.

(lista completă a episoadelor şi a maşinilor publicate – aici)

Dacă aveţi întrebări despre unele dintre maşinile publicate, vă stăm la dispoziţie.

6 comments to 7 mașini vechi XCI

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>