despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

De pe gardul cu poveşti… de pe Calea Văcăreşti

scris de Ando

Mai întâi, să vedem ce a intenţionat prin ridicarea acestui gard, edilul sectorului 4, Daniel Băluţă aşa cum explica el în noiembrie, anul trecut, pe pagina sa de facebook:

„Gardul care va delimita Parcul Natural Delta Văcărești de Calea Văcărești a început să prindă contur. Panourile cu reprezentarea grafică a chipurilor unor mari personalități ale Bucureștiului, pe care le-ați observat atunci când ați trecut prin zonă, au fost montate cu scopul de a stopa actele de vandalism și de infracționalitate care aveau loc în zonă. Practic, Delta Văcărești devenise o zonă frecventată de consumatori de droguri, de oameni fără adăpost, de persoane care obișnuiau să vină aici și să depoziteze gunoaie. Colegii mei de la Poliția Locală vor continua să patruleze în zonă și după finalizarea acestei construcții.”

Respectivul gard are circa 750 de metri lungime şi se întinde de la intrarea la mall-ul Sun Plaza până aproape de rondul de sub pasajul Văcăreşti.

E o treabă bună sau nu?

Banii cheltuiţi cu acest gard trebuiau să fie altfel investiţi?

In primul rând, cum e normal, cei care locuiesc în zonă trebuie să se exprime.

Dar eu, dacă tot am avut drum pe acolo, am luat-o „la talpă”, am fotografiat panourile şi mi s-a părut interesant să aduc şi aici câteva imagini grupate – cât de cât – „tematic”, dacă se poate spune aşa.

Actori, cântăreţi-interpreţi, foşti primari şi alte personalitati, scriitori, citate, cugetări, diverse…

 

8 comments to De pe gardul cu poveşti… de pe Calea Văcăreşti

 • Frumos. Insa cateva erori, la prima lectura … Prima linie de tramvai s-a infiintat in 1871, nu in 1872, tramcar era deja … Pe urma, cimitirul de la Serban Voda era hotarat explicit inca din 1831, pe cand Barbu Bellu avea abia 6 ani. Nu stiu exact cum e cu donatia, chiar daca cimitirul a luat avant dupa 1850. Primele trotuare erau deja obligatorii in 1846. Poate Pache Protopopescu este primul primar in timpul caruia acestea au fost facute cu asfalt. Si nu el a introdus tramvaiul electric CI IN TIMPUL MANDATULUI sau au fost niste investitori straini care au inceput investitiile la tramvaiul electric – intai centrala electrica, depoul si liniile de la Grozavesti pentru ca tramvaiele sa inceapa sa ruleze in 1894. Deci nu stiu exact care e treaba lui Barbu Stefanescu Delavrancea cu tramvaiul … Mici nuante.

 • x

  Ca aspect in regula, dar intreb si eu… Terenul ala ingradit e proprietate privata? Daca da, proprietarii ce parere au?

 • @x, cred ca parerea lor ar fi ca ar trebui sa plateasca daca primaria le-a imprejmuit terenul din bani publici … In timpul primarilor expusi pe gard primaria soma intotdeauna pe proprietari sa-si ingradeasca proprietatile iar daca n-o faceau o facea primaria dupa care ii dadea in judecata ca sa recupereze investitia. Cum se spunea, “in comptul proprietarului”.

 • x

  Adrian, ce era valabil acum 100 de ani nu mai e neaparat valabil si azi.
  Auzisem pe undeva ca in zona aia urmeaza sa se construiasca in curand niste blocuri, ulterior probabil mai multe, si ma gandeam ca gardul asta o sa ajunga precum cel ce imprejmuia Lacul Vacaresti (pentru cine nu stie panourile de tabla au disparut unul cate unul, pana n-a mai ramas niciunul)

 • @x, lucrurile de bun simt sunt valabile azi asa cum erau valabile sin urma cu 100 de ani. Poate din aceasta cauza, daca-ti amintesti, un individ a fost condamnat dupa ce niste caini au sfasiat pe terenul lui neingradit un copil: http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/curtea-de-apel-bucuresti-da-joi-decizia-definitiva-in-cazul-copilului-ionut-anghel-ucis-de-caini-in-septembrie-2013.html
  Imprejmuirea se facea nu numai pentru motive de siguranta dar si din motive de igiena; intotdeauna un teren neingradit atrage depozitarea gunoaielor altora.

 • x

  Era o HCGMB de prin 2000 parca… Nr. 212 sau ceva… Care prevedea obligatia de imprejmuire a terenurilor virane, atat proprietate publica, cat si privata, cu amenzile de rigoare. De-aia intrebam, poate e terenul primariei si a intrat in legalitate.
  Individul de care ai zis a fost condamnat pentru omor din culpa, gardul lipsa a fost un factor, care, cumulat cu prostia lui si turma de caini, au dus unde au dus.
  La nesimtire si lipsa de igiena din pacate nu gardul e solutia.
  In fine… In esenta nu arata rau, poate chiar din contra, dar eu cred ca acest gard o sa fie ciuntit pana la disparitie pe masura ce terenurile alea se vor popula.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>