despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Case căzute 228 – Str. Alexandru Philippide 8

scris de Ando

La doi paşi, în spatele tronsonului „de elită” al bulevardului Dacia, pe strada Alexandru Philippide – ea însăşi bordată cu clădiri una şi una – surprinde starea de abandon prelungit în care se află casa de la numărul 8, parcă intenţionat lăsată aşa, în părăsire, ca să nu facă notă discordantă cu… „micro cimitirul” de rable din curte!

mai multe despre Case căzute

12 comments to Case căzute 228 – Str. Alexandru Philippide 8

 • Valentin

  In aceasta casa a locuit pana cel putin la sfarsitul anilor ’90 un fost inginer Tarom, pe nume Paun, care lucrase in ani ’60 si ’70 la Paris. De acolo si-a adus un Jaguar frumos cu el, iar in ani ’70 cand se puteau cumpara masini “accidentate” de la straini, inginerul Paun a inceput sa cumpere Jaguar-uri pentru a avea piese. Astfel a ajuns sa aiba o colectie impresionanta de Jaguar-uri XJ pe care nu le vindea…
  Si pentru ca acele Jaguar-uri erau scumpe la intretinere si destul de capricioase, a inceput sa cumpere si mai multe Renault 16.
  Eu l-am cunoscut pe dansul in 98 sau 99 cand parinti mei vroeau sa cumpere o casa in vecinatate si vanzand aceste masini frumoase, care pe atunci si aratau bine, am intrat discutii cu el. Astfel am aflat despre provenienta masinilor.
  Erau un domn foarte simpatic, un adevarat domn.

  • A.S

   In aceasta casa am stat si eu, și familia
   Mea din1955. Ce ma mai alerga Păun cu câinele lui lup. Venea la petrecerile pe care le dădeau părinții mei. Era ‘securist’ dar nu s-a băgat niciodată sa spună nimic cind părinții meu ascultau Europa liberă. Păun a lăsat partea lui de sus unui francez cu care trăia și in sfirsit a început sa fac curat pe acolo.
   Eu plănuiesc sa vind apartamentul de la parter.

 • ştiu de mulţi ani de “cimitir”, mi se pare că a murit acum vreo cinci ani tipul care a adunat maşinile.

 • văd că ai avut acces în curte, cunoşti persoana / persoanele care au adunat maşinile?

 • Ando

  @Valentin:Mulţumesc pentru detaliile inedite.Aşa prinde mai multă “culoare” articolul.

 • A.S

  Domnul Păun a murit recent, in acest an, și el trai in apartamentul de sus. Eu și familia mea am stat la etajul 1 pentru ceva ani. M-am reîntors in 2010 dar renovările ar fi costat mult prea mult. Sint încă in posesia acestei case. Tare trista situația.

 • S.C

  Mare pacat si de masinile alea vintage. Sunt curios daca se pot cumpara. Nu as vrea sa vad o masina de genul ajungand la fiare vechi😢.

 • hm

  Ținând cont de când zac mașinile acolo, pur și simplu nu cred că vrea să le dea.
  https://www.simplybucharest.ro/?p=26951

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>