despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Ce faci pe strada?

Ce faci cand esti pe strada si ti-e foame? O sa fiu primul care recunoste ca shaorma este si o mincare delicioasa: si asa cum stiu eu orasul, fiecare cartier are locul sau renumit pentru asta; il recunosti dupa coada din fata. Fiecare stie unde sa manince o shaorma buna. S-ar putea sa para ciudat, dar eu n-am mincat niciodata din Dristor, ceea ce nu-nseamna ca nu mi-am lins degetele prin alte locuri. O sa laud insa doar un loc, pentru ca pe linga shaorma de toti banii fac si hamburgeri, si pizza, si patiserie, si niste prajituri bune de tot: e vorba de cofetaria Ines (cred ca Ines!) care se gaseste fix in diagonala de magazinul Bucur-Obor.

Fast-food inseamna prinzul pentru cei mai multi dintre noi. Ca vorbim de Snack Attack, de Mc Donalds, de KFC, de Spring Time, de Gregory’s (jos palaria pentru concept) de Dines, de Pizza Hut, de… ziceti! chiar de Fornetti ori Gogoasa Infuriata (desi intru in alta categorie acuma), nu conteaza: vrem sa mincam repede, ieftin si bun. O sa laud acum pe cineva putin cunoscut: se cheama Toscana, si se gaseste in Piata Victoriei, mai bine zis cum intri dinspre Titulescu. Tin de Tosca, cofetaria din Dristor (aha!) si au niste sandwich-uri bune. La inceput aveau toate acelasi pret, fie ca-ti puneai toate felurile de mezeluri si de brinza si de salata si de sos sau doar o rosie, insa au renuntat la sistemul asta. Si salatele sunt bune. Si cea mai buna limonada proaspata pe care-o poti bea-n oras. Si ca sa punem capac, mai tin si prajiturile de Tosca (aha!-si am mincat un mousse de ciocolata minunat). Ca o curiozitate, fix in stanga lor s-a dechis alt fast-food, mai mare si mai scump. Pin-acum nu pare sa fi furat din clientii obisnuiti de la Toscana.
Acum cativa ani dadusem peste un locsor unde se faceau niste sandwich-uri de toata frumusetea, nici mari, nici mici, taman bune. Mai e si acum, si-i zice Avec Plaisir, si e fix vis-a-vis de Conservator, adica pe Stirbey-Voda, pe mana dreapta. Fac si ceva lucruri de patiserie, si tare am impresia ca s-a mai deschis un inc-unul pe undeva…. dar nu stiu pe unde!
Mai e si pizza: pe strada cauti o pizza simpla si buna. Cea mai buna e (din pacate o sa-ncep sa zic ca era) cea de la Panipat. Tare-mi pare rau ca Panipat a tot inchis din magazine. Din cate vad, in afara de cel din Gara de Nord, a mai ramas cel de pe Stefan cel Mare.
Si chiosculetul de la Chirigiu, unde de la-nceput vindeau doar pizza.La fel de buna e si pizza de Tip-Top. Si aici mai gasesti si ceva sandwich-uri si salate.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>