despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Valencia: Restaurantul spaniol

2012 – restaurantul s-a închis

Ia mergeti voi pana in Cotroceni si cand ajungeti acolo cautati o straduta numita Doctor Leonte, prin spatele Facultatii de Medicina si a Spitalului Municipal. Daca ati gasit-o, opriti-va la restaurantul Valencia si intrati. E un loc destul de discret, desi inauntru e aerisit. Fie vorba intre noi, acolo par a veni straini-pentru mancare, si romani-pentru amanta.

Mancarea se face in mod rezonabil de repede, si asta poate fi un pretext pentru a-ti lafai gustul cu o sangria ca nicaieri altundeva. Trebuie s-o bei, pentru ca nu pot s-o explic. Iar mancarea? Incercati paella, daca nu stiti altceva despre bucataria Spaniei: e fix cum trebuie! Si-un sfat: daca mergeti mai multi, luati acelasi fel de paella (sa fie si cu fructe de mare, daca se poate), pentru ca o sa se faca intr-o singura tingire mare: si de-abia atunci are-un gust si mai bun!

Dar un inceput bun e un gazpacho, unul dintre cele mai racoritoare lucruri ce se servesc inaintea mincarii propriu-zise: e o supa de rosii, dar o supa rece, si nu doar rece, dar facuta din rosii nefierte, unde se adauga si alte legume. Si de ce nu?-alegeti si-o tortilla! Ai zice ca nu-i altceva decit o omleta obisnuita, dar e tare buna!

Si daca mai ramaneti, o sa mai luati o sangria… cel putin.

Ca bani: justificat
Curat: foarte curat
Servire: buna

ultima dată acolo: vara 2011

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>