despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

ne întîlnim la coada calului. că avem unde.

ştiţi povestea: statuia Regelui Carol I se va pune din nou în Piaţa Palatului; atîta doar că nu refăcut vechea statuie (familia sculptorului Mestrovici a cerut, fireşte, bani pentru asta). Aşa că săracul Carol a ajuns să fie batjocorit de sculptorul Codre.

Nu-s primul care vede lucrurile astea. Dar nu mă pot abţine:

Fraţilor, din statuia asta nenorocită se vede doar COADA! Coada e mai mare decît Regele!

Parcă trebuia să fie monumentul unui Rege călare, nu al unui cal cu cineva-n spate!

Ca să vă daţi seama mai bine, iată şi vechea statuie:

Există o situaţie cînd calul ridică aşa coada. Dar atunci trebuie să te uiţi cu atenţie pe jos; să nu cumva să calci în adevărata artă.

7 comments to ne întîlnim la coada calului. că avem unde.

 • Mi-e scarba.

  Articolul meu despre noua creatura vine dupa inaugurarea oficiala (01/12/2010).

 • otonis

  Mi-e din ce in ce mai greu sa trec cu vederea nenorocirea autoritatilor care scot astfel de monumente parca spre batjocura poporului.

 • axelanti

  Coada aia, dupa ce ca e exagerat de mare mai e si taiata

 • In definitiv nu face altceva decat vine sa completeze toate “monumentele” mizerabile cu care a fost mutilata zona: cacatul pe batz, Maniu (sa ne ierte), Coposu (sa ne ierte si el), chestia aia din fata de la Biserica Kretulescu, flacara aia de rahat si marmura din fata de la CC (Senat). Ca sa nu pomenim de fosta Directie 5 si modul absolut admirabil in care reclamele de pe cearceafuri acopera Ateneul si alte case cu staif.
  Aveam un amic care pica in mod repetat la Arte iar raspunsul pe care il primea era ca facultatea aia nu e pentru artisti – tipul chiar avea talent.

 • hm

  comparat cu ce-am văzut acuma-n faţa Teatrului Naţional, Carol ăsta e capodoperă.

 • Pacat de astfel de monumente. Sunt o dovada a unui puternic declin artistic al tarii noastre. Nu asteptam sa se nasca un al doilea Brancusi, pentru ca oricum pe el nu l-am primit (el este un sculptor francez, care s-a nascut in Romania). Daca s-ar naste totusi, al doilea Brancusi, ar pleca singur din Romania astazi. Pacat ca astfel de monumente apar in capitala. Sunt o batjocura asupra istoriei, o batjocura asupra artei si asupra intregului popor, tinand cont ca salariile sunt scazute si astfel de statui sunt platite.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>