despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

din zbor

Multă vreme magazinul Beta din Pajura (pe Bucureştii-Noi, în incinta fabricii/fostei fabrici de tricotaje Dacia) a fost un loc în care merita să mergi; vindeau grămezi de haine foarte convenabil. Nu mai bateţi drumul pînă acolo însă – în zilele noastre nu mai găseşti nimic de cumpărat de la Beta; chiar nimic, în afară de vreo două modele de tricouri şi vreo patru de bluze. E drept că puteţi cumpăra aţe, fermoare, catarame, nasturi – fabrica îşi lichidează stocurile vechi.

Dozatoarele de lapte de la magazinele Kaufland au prins foarte bine; laptele e adus de la ferma de la Crevedia Mică. Aveţi grijă dacă vreţi să plătiţi cu monede de 5000 de lei vechi [adică de 50 de bani noi] – dozatoarele au tendinţa să le prindă undeva înăuntru şi să se blocheze.

mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos

2 comments to din zbor

  • Dan

    Moneda de 5000 lei vechi nu e rotunda, e un “poligon cu 12 laturi rotunjit”. Ai spus-o pe bune sau te-ai referit la practica romaneasca de a folosi monede romanesti de valoare mica in automatele vestice care functionau cu franci/marci/lire, convertite la euro?

  • hm

    Corect! marea mea greşeală e că nu calculez niciodată în lei noi; aşa că moneda actuală de 50 de bani – căci despre ea e vorba – e pentru mine monedă de 5000…
    Dozatoarele se blocheză în două situaţii: cînd bagi moneda prea repede şi se înţepeneşte undeva şi cînd se umple compartimentul de monede.

    La cărucioarele de la hipermarket merge – în loc de monedă – capătul rotund al cheii obişnuite de-acasă…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>