despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

un pod nenorocit

… între splendoare și degradare neomenoasă, Parcul Carol.

Ar trebui să fie-n totalitatea lui un monument, dar e doar un loc cu copaci ciumpăviți, alei sparte, magazii de istorie batjocorită și urîțenie nouă.

Zace aici, aruncat azi peste o mocirlă coclită, podul ridicat de Gogu Constantinescu: atît o frumusețe ce-ar trebui păstrată și-ngrijită, cît și o amintire a vremii în care strădania Inginerului aducea progres și măreție. O bijuterie construită de-un flăcău de 25 de ani la 1906.

 

Geniul și munca inginerului de-acum un veac și mai bine corespund de minune peticelii și cîrpelii gospodarului contemporan. Ca să nu se strice «din cauza de la» infiltrații, gospodarul a-mbrăcat bordura-n membrană bituminoasă, dintr-aia care se lipește la flacără.

Dar ce arc peste timp, dom’le.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>