despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

2010: Afacerea anului

… tragem linie şi ne gîndim ce s-a-ntîmplat în 2010 – bun sau rău. Începem cu Mic.ro din mai multe motive: unul este că a adus comerţul civilizat acolo unde îi era locul; altul este că un articol pe care l-am scris odată despre Mic.ro a ajuns un soi de forum al angajaţilor şi mi-a dublat traficul.

——————-

Succesul Mic.ro nu e preţul sau varietatea mărfii; succesul Mic.ro este reţeta şi reţeaua.

Reţeta? Magazinul Mic.ro are aceeaşi marfă şi în centru, şi în fundul Ferentariului – deci ştii că atunci  cînd găseşti un magazin Mic.ro în drumul tău, găseşti acel minim de sortimente cu care eşti obişnuit.  Şi vînzătorii se poartă la fel, indiferent de locul magazinului.

Reţeaua? Mic.ro a deschis oriunde a găsit un loc rezonabil de închiriat, indiferent dacă are sau nu vad; dar magazinele care au vad şi merg bine le susţin şi pe cele care merg în pierdere.

De asta Mic.ro e un lucru bun. De asta cred eu că este afacerea anului 2010: pentru că e o afacere care a coborît bine în cartier.

Am întîlnit oameni care au luat în rîs faptul că Patriciu a-nceput să se ocupe de afaceri mici, banale; nu-i de loc aşa. Un magazin mic şi civilizat nu-nseamnă nimic; două sute de magazine mici şi civilizate în Bucureşti e cu totul altceva. Zic eu.

Ştiu, aţi putea spune că Patriciu umblă să-ngroape micile afaceri de comerţ deja existente; daţi-mi voie să cred că cele care erau şi pînă acum civilizate, cu marfă bună, cu preţuri rezonabile o să rămînă.

2 comments to 2010: Afacerea anului

  • Nicola Dan

    Vreau sa va pun la dispozitue un spatiu pentru a creste reteaua de magazine. Detin un spatiu de aproximativ 50 mp in localitatea Abrud jud Alba aproape de Rosia Montana, un spatiu situat la parterul unui bloc chiar la drumul principal, in cea mai populata zona a orasului iar pretul chiriei lunare ar fii de 500 neg, daca sunteti interesati ma puteti contacta la 0751527685

  • hm

    vă mulţumesc tuturor pentru interes – dar, fiindcă simply bucharest nu are nici o legătură cu reţeaua de magazine Mic.ro, propunerile voastre de colaborare nu ajung acolo unde trebuie. Încercaţi să luaţi legătura direct cu compania!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>