despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

din zbor: ce s-a mai întîmplat în oraş

ştiţi că îmi place să comentez lucrurile ce se petrec în oraş; azi le-am adunat cele mai neimportante din ultima vreme…

Primarul visează la un Bucureşti turistic, cu autobuze cu etaj, cu trasee şi tra-la-la; eu aş zice că, pentru puţinii turişti care vin pe la noi, e de-ajuns ca oraşul nostru să fie curat, transportul public să meargă mai bine, să se mănînce mai normal. N-ai nevoie de strategia lui peşte – e de-ajuns să te dai pe Tripadvisor, să vezi ce scriu străinii despre Bucureşti şi să bagi la cap.

Auzind de visele Primarului, Ministrul Turismului zice că sînt baliverne; atîta doar că E. Udrea se pricepe la turism la fel de mult ca S. Oprescu la primărit. Asta nu o împiedică pe E. Udrea să creadă că poate, merită şi trebuie să se aleagă şi ea Primar.

Nici o concluzie deci; Primarul s-a întors la ce ştie el mai bine – promite că va construi alte şi alte bude publice prin centru.

———————

S-a inaugurat Doldora Bazaar, în sfîrşit. E devreme să comentăm cum merge, ce se vinde, ce impact are în zona Rahova; să se mai aşeze lucrurile şi vedem atunci.

———————

Ziceam de mult-prea-multa slănină din Bucureşti, de mult-prea-mulţii aşa zişi producători? Ce altă dovadă mai bună vreţi că lucrurile astea au escaladat prea mult, decît că nou-deschisa piaţă din Pipera (de la staţia de metrou) se laudă că vrea să vîndă în special produse din zona Ardealului? Să spargă corporatiştii ceapa pe Ziarul Financiar şi să afume cîrnaţii la microunde.

———————

… dar să ne păstrăm capul pe umeri. L-aţi auzit ieri pe Sorin Minea:

în cele mai multe cazuri marfa vândută în pieţele volante sub denumirea de tradiţională este achiziţionată fie din en-gross-urile turceşti, fie din Bulgaria, fie din carmangeriile care lucrează la negru (de aici)

Are dreptatea lui… atîta doar că omul ăsta este, printre altele, şi acţionar majoritar la Angst. Şi ce face Angst? Mezeluri…

1 comment to din zbor: ce s-a mai întîmplat în oraş

  • Freesys

    Despre Pseudoprescu nimic de comentat.
    Cu primul drum in Rahova trec și prin bazar.
    Și de corporatiști si de mancarea tradiționala (sibiana&ardelenească) mi-e scârba in egala măsură.
    Cât despre domnul Minea aveam impresia că lucrează la Realitatea; dar mai bine ar duce o campanie în industria alimentației publice anti-fosfați, anti-glutamat, anti-aditivi, etc …

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>