despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

o glumă proastă de trotuar

Aș vrea tare mult să se-ntîmple ceva aici.

Sîntem pe Sebastian, la intrarea-nspre centrele comerciale Kaufland și Vulcan.

Se fac aproape nouă ani de cînd Kauflandul a venit și-a deschis și drumul ăsta. Și patru ani de cînd tot pe-aici vin și cei care-au treabă la Vulcan – unde-i Carrefour.

Să vă uitați cu atenție la trotuar.

E o glumă proastă de trotuar; o mizerie – și, peste toate, o zonă periculoasă: uitați la ce distanță de gard merg mașinile.

Da – să ne batem joc în continuare de cei care n-au cum să vină la cumpărături decît pe jos – de bătrîni, de oameni cu sacoșe cu rotile.

8 comments to o glumă proastă de trotuar

 • corect. dar ca să fim corecţi până la capăt, trotuarul de peste “drum”, de lângă parcare, e mai mereu gol.

 • hm

  Corect de asemenea 🙂

 • Filip

  Le-am făcut o sesizare acu câțiva ani pe tema asta și mi-au spus că trotuarul nu e al lor. Haha.
  Problema e mai generală cu proiectarea centrelor comerciale de arhitecți incompetenți, care se gândesc doar la accesul auto, de parcă ar fi magazine de autostradă. Kaufland Sebastian, Kaufland Ferentari, complexul Vulcan sunt toate proiectate cu parcarea la stradă, iar magazinul la mama dracului în curte, când ar trebui să fie invers.
  Pe urmă vin mizeriile astea mai mărunte, gen trotuarul care dispare brusc când vrei să intri în Kaufland Ferentari dinspre benzinărie și ești obligat să intri, fără vizibilitate, pe banda mașinilor care ies.

 • hm

  Pietonul e batjocura tuturor. Mie mi-e ciudă rău că ne-am prea obișnuit cu asta.
  Off-topic: începe o campanie mare pe străzile noastre din cartier. Zeci de treceri de pietoni printre blocuri, se vor planta stâlpi pe marginea trotuarelor, apoi sensurile alea unice promise.
  E posibil să avem niscai trotuare în sfârșit pietonale.

 • George

  Filip, daca faci magazinul la strada vei avea melteni care vor parca pe banda 1 cu scuza ca “au treaba doar cateva minute”.

  La Kaufland Ferentari e ridicola intrarea dinspre Petrom/MyAuchan, practic nu exista intrare pietonala, in cel mai bun caz poti sa o numesti intrare mixta auto/moto/velo/pedo. E una din putinele situatii cand nu ma deranja daca renuntau la un pic de iarba pentru o intrare pietonala dedicata.

  Apropo, ati observat vreodata ca in apropierea baracii parasite de langa K Ferentari miroase, efectiv, a mortaciune ? Nu o data am simtit mirosul.

 • Adam

  Trotuarul de lângă parcare are și el un metru lățime, dacă nu cumva fură încă 30 cm o mașină parcată cu pretenții. Am trecut pe acolo de multe ori cu cărucior de copii și până la urmă, frustrat, m-am mutat din cartier. În zona asta cel puțin (Sebastian/Ispirescu/Mărgeanului) pietonii nu sunt luați în seamă; toți care se respectă au mașini și le folosesc la orice distanță mică.

  • hm

   Mă uitam acum vreo doi ani cum spre școala unde învață fii-mea nu se poate ajunge pe nicăieri mergînd pe trotuar – nici una din străzile care duce înspre ea nu are vreun trotuar pietonal. Da, în zona pomenită mai sus.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>