despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

din viaţa unui avizier de bloc

plata luminii… verificarea instalaţiei de gaze…. revizia conductei de apă… reparaţia defecţiunilor apărute în urma reviziei.

şi acum – asta:

… aştept anunţul gunoierilor care trec să ia bacşiş de Crăciun.

9 comments to din viaţa unui avizier de bloc

 • Mdap, clerul vrea să se asigure că poporul creştin stă acasă şi contribuie la bugetul bunăstării ortodoxe, fără ca să primească vreo chitanţă.

  A trecut şi prin mahalaua mea. Pe lângă icoană, avea şi sacoşă de plastic. Pentru ce mai pică.

 • Dan

  Hmmm, asta e biserica pe care o vad pe geam si care imi da trezirea duminica dimineata 😕 Fostii apropitari aveau casa plina de icoane, o mica aventura la zugravire sa acopar toate gaurelele din pereti… iar dupa ce m-am mutat timp de vreo 3 luni mi-a venit zilnic in cutia postala abonamentu’ la cotidianul patriarhiei.

 • hm

  @armyuser: … o sacoşică… mică-mică. aşa, din întîmplare…
  @Dan: Biserică noastră ştie să se bage-n faţă… Cel mai mult îmi place cum afişează programul slujbelor pe banda publicitară de la Mall

 • Aceşti spagagii din B.O.R. mai ştiu şi altceva decât să colecteze şi să cerşească fără să facă nimic pentru societatea care-i hraneste.
  Foarte bine ai spus: Anunţ de la gaze, anunţ de la popi şi anunţ de la gunoieri. Eu aş pune mai înainte gunoierii şi mai apoi popii şi biserica romană. Gunoierii sunt nişte oameni care desfăşoară o activitate funcţională, utilă şi necesară în comunitate. Popii şi biserica romană se comportă în societate noastră ca o asociaţie oarecare cu singurul scop: profit financiar. (vezi şi ultimele scandaluri cu biserici luxoase în sate amărâte, planuri de biserici faraonice în Bucureşti, popi bătăuşi, popi homose*uali şi zo*fili, manipularea politică a maselor cu ajutorul popilor).
  Faptul ca fac slujbe si incantatii dupa rugaciuni nu e suficient, vreau sa-i vad ca se implica mai mult in comunitate!
  Foarte puţinele cazuri de preoţi care se ocupă de ajutorarea bătrânilor, copiilor, flămânzilor şi implicare în comunitate merită menţionate ca o necesitate si speranta de schimbare.

  “Eu cred că asistăm la falimentul BOR de a se ataşa la valorile noii societăţi prospere de după ieşirea din comunism. În schimb, BOR se ocupă cu studiul amănunţit al teologiei, mai mult decât alte religii, în schimb neglijează orice activitate lumească legată de comunitate. În acest timp, comunitatea românească, pe vremuri unite în jurul Parohiei, se destramă într-o ură reciprocă generalizată. Ceea ce ar fi puţit fi o oportunitate, ca biserica să se erijeze în salvatoarea valorilor reale, a binelui şi echilibrului, se dovedeşte a fi o încercare meschină de îmbogăţire a unei instituţii oarecare, lucru uzual dealtminteri”

  articol pe larg în: http://reformanoastra.wordpress.com/2010/10/25/bor-o-critica/

 • hm

  B.O.R. – cel mai mare evazionist fiscal al ţării – apelează iar la mila bugetului pentru a-şi construi Catedrala.
  Locul lui Daniel e în top 100 Capital.

 • Dan

  Biserica a fost in tarile romane practic din totdeauna o organizatie mascat comerciala aflata intr-o simbioza bolnavicioasa cu puterea laica. Conducatorii sau oamenii bogati construiau biserici sau donau avere / pamant bisericii iar preotii le binecuvantau orice porcarie, indiferent de cate din cele 10 porunci ar fi fost incalcate. Din cand in cand relatia s-a mai si stricat, vezi secularizarea averilor manastiresti in vremea lui Cuza insa practic orice eveniment important a fost tot timpul “insotit de un sobor de preoti”. Problema e ca atat timp cat foarte multi oameni stau cu limba scoasa la biserica si se calca in picioare la agheazma si la moaste situatia nu se va schimba iar biserica va fi de facto prima putere in stat.

 • Da, si la mine au trecut. Fiind in chiloti nu m-am dus sa deschid dar nevasta-mea care era mai imbracata a deschis. Fiind usor reticenta popa a zis ca vede ca nu e tocmai bine primit. Daca eram eu la usa ii si ziceam de ce.
  Oricum, de cand cu reactia aia a BOR conform careia bebelusii care au murit in incendiul de la maternitate de la Giulesti n-au putut sa aiba un ceremonial de inmormantare pe motiv ca nu erau botezati, mi se cam apleaca de biserica. Nu numai de asta de fapt … Cateodata, cand sunt intr-o stare de spirit mai sagalnica, diversilor martori sau mormoni si alti evanghelisti care-ti suna la usa hodoronc-tronc, le spun ca sunt musulman sau evreu :))

 • bubu

  @hm: Referitor la biserica de langa Liberty, zidurile de caramida au fost daramate.

 • hm

  zidurile vechi, măcinate de ploi şi zăpăezi, alea de dinainte de război?
  înseamnă că au strîns bani să facă biserica nouă aşa cum trebuie.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>