Nu-s prea multe de zis. În 2010 n-am dat peste foarte multe lucruri; cîteva, totuşi, mi-au rămas în minte:
- Cel mai bun restaurant nou: Alioli
- Cel mai bun restaurant care a confirmat în 2010: Balcic
- Cel mai bun restaurant unde mănînci: Il Cantuccio, fost La Pergola
- Cel mai bun pub: Whispers
- Cele mai bune cofetării: Claus, Capşa
- Cele mai bune patiserii: La papa bun, Nicoleta
- Cel mai bun mic-comerţ: Armeanu‘
la cele mai bune cofetarii am o observatie: Capsa o fi ea cofetarie de renume si traditie intr-o loacatie centrala, dar in afara de preturile imense si vinzatoarele nesimtite, care au ramas cele din vremuri imemoriale, calitatea prajiturilor lasa mult de dorit, sint muuult prea dulci si mascheaza astfel orice alta aroma, iar despre prajiturile cu frisca pot sa spun ca au orice acolo, dar nu frisca. prefer, de exemplu, cofetaria Tosca, de la dristor, care are niste preturi incomparabil mai mici, vinzatoare incontestabil mult mai calificate si amabile, iar prajiturile sint muuult mai gustoase, nu doar dulci. insa, evident, e chestie de gust. 🙂
Subscriu ! Numele a ramas de Cofetăria Capșa…
ei, îmi place şi Tosca / Toscana.
La Capşa însă tocmai treaba asta apreciez: bomboanele sînt dulci rău.
Că de-aia-s bomboane…
Cît despre preţuri şi nesimţire, aş zice-n top e Chocolat.
Ştiu cofetării de cartier cu preţuri peste Capşa.
ei uite ca ai ajuns la un subiect intersant.
voiam sa iti scriu ca am luat cozonaci anu asta pt uzina si de la Raisa si de la Klaus. cei de la raisa 14 lei bucata la kil, cei de la Claus 27 de lei bucata sub un kil. Culmea e ca cei apreciati au fost de la Raisa, pe care mai scria si ca sunt de post…si sunt de acord, cu taote ca au fost foarte buni si cei scumpi. Asa ca au votul meu de cei mai buni cozonaci si pe anul asta :-bd, iar Raisa o cofetarie ce nu trebuie ratata pentru pricomigdale si cheeese cake :d
ei, îmi pare bine!
Cozonacii de la Raisa au fost foarte buni în fiecare an (excepţie anul ăsta, de Paşte – nu i-au nimerit deloc!)
Pricomigdalele lor sînt cele mai bune din oraş. Ai fost la Raisa de pe bd. Unirii?
Şi Claus a avut cozonaci demenţiali – dar asta acum vreo 3 ani, cînd se vindeau proaspeţi-proaspeţi, nu ambalaţi.
Am fost la Raisa de pe Ferentari, nu o stiu pe cea de pe Unirii? Unde e exact?
Cozonacii de la Claus sunt foarte bine crescuti, dar intr-adevar nu foarte proaspeti, aveau aproape o saptamana cand i-am luat.
pe bulevardul Unirii, de la capătul lui 32 înspre Casa Poporului, pe la mijlocul distanţei, pe partea stîngă în acea direcţie.
Ai treabă deci şi prin Ferentari, văd. Ne înmulţim!
[…] 2010 – ce am mîncat noi bun « simply bucharest: the hungry mole […]