despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

în șapte luni de zile primarul Sectorului 5 n-a participat decît la două ședințe de consiliu local

De la sfîrșitul lunii noiembrie trecut în Sectorul 5 s-au ținut 15 ședințe de Consiliu Local – locul unde se iau hotărîrile ce ne privesc pe noi, pe oameni.

O ședință a fost „de îndată”, șapte extraordinare și alte șapte ordinare. Cam așa-i tipicul: se țin vreo două pe lună. Și-s șapte luni.

Ce-i ordinar în toată numărătoarea asta?

Că domnul nostru primar a mai lipsit la cîteva ședințe… la cîte? La una? Hai, la două… la trei??? NU!

La 13 ședințe! A lipsit la 13 ședințe din 15.

A catadicsit pe 27 noiembrie și mai apoi pe 10 aprilie. Dăcît!

Să clarificăm: în șapte luni de zile primarul Sectorului 5 n-a participat decît la două ședințe de consiliu local.

Să nu uităm socoteala asta cînd ieșim din casă și ne lovim de nimicul care se-ntîmplă în Sectorul 5.

6 comments to în șapte luni de zile primarul Sectorului 5 n-a participat decît la două ședințe de consiliu local

 • Dan

  Discutam cu văru-meu emigrat de 20 de ani despre șansele de schimbare în bine ale României, comparând notițe, ce își amintea el din anii ’90 cu ce am eu proaspăt de după 2010-2015 gen, iar concluzia a fost că în .ro nu câștigi voturi prin programe coerente sau dând dovadă că ai mers la școală mai mult decât concurența. Adică există un electorat activ, nișat, în general cu ochii în anumite posturi de televiziune sau dependent de “stat” prin natura ocupației (pensionari, funcționari, profesori, poștași etc), dar și un electorat pasiv care, în puținele momente în care se duce la vot, aplică ștampila pe criterii absolut emoționale. Acest electorat pasiv a fost “călărit” de exemplu de Băsescu cu amenințarea mogulilor sau a fost provocat în mod deschis de Ponta prin organizarea vădit defectuoasă a votului din ambasade. Uniunea d-lui Șordan putea să agite apele cu căsătoria gay (ca forță de opoziție la referendumul majoritar zic) și să ia un 12-15% la următoarele alegeri, devenind astfel un partid vizibil, care să conteze în matematica vreunei guvernări.

  Dar revenind, primarele de la 5 face ce i se permite să facă și va câștiga alegeri în continuare fără să facă nimic.

 • Cristian Ioan

  @Dan,
  Aproape corect!
  Din pacate, este corecta (adica eu sunt 100% de acord) analiza, este corecta tocmai partea negativa:

  “primarele de la 5 face ce i se permite să facă și va câștiga alegeri în continuare fără să facă nimic.” – si nu este singurul!

  Cu ce nu sunt de acord:
  – defaimarea lui Nicusor, pe care l-am votat pe cand USR nu era, ca acum “Partidul Curlangiilor”, ci partidul Matematicianului, partidul oamenilor corecti!
  – teminologia abereanta, nu exista “gay”, ci exista perversi, pidosnici, bulangii, anormali, partzari, etc.

 • or fi zis consilierii ceva … l-or fi injurat 🙂

  • hm

   Adevăru-i că don primar e cam pricinos și nu-i place să fie „atmosferă” – s-a lăsat de ședințe cam cînd a-nceput tărășenia cu parcul din Cotroceni.

 • Cristian Ioan

  @hm,
  foarte bine ca poate!
  nimanui nu-i PLACE sa fie “atmosfera”, insa este excelent ca Dl. Primar isi POATE permite sa nu participe decat la doua sedinte de Consiliu, din 15!

  si inseamna ca cetatenii secorului si-au ales un primar extrem de eficient, nu un fraier care este nevoit sa particiepe la mai TOATE sedintele pentru a face lucrurile sa mearga … Bravo!!

  • hm

   curios cum alde Robert și Băluță se zbat ca leii în fieștecare ședință, combat opoziția, oferă răspunsuri (măcar mimează că oferă răspunsuri) și n-au nici o frică să se angajeze în dialoguri inclusiv pe facebook.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>